bostadsformedling
Foto: Press/SigtunaHem

Klart med SigtunaHems hyreshöjning

SigtunaHem har kommit överens med Hyresgästföreningen om en höjning av hyrorna med 1,61 procent för nästa år.

centrum_artikel

SigtunaHem som yrkade en hyreshöjning på 2,25 procent under hösten, det ansågs av Hyresgästföreningen som för högt med tanke på det låga ränteläget. SigtunaHem menade att det var nödvändigt att höja hyran eftersom det finns ett stort renoveringsbehov i beståndet.

På torsdagen meddelade SigtunaHem att man är överens med Hyresgästföreningen parterna behöver gå till rätten. För 2017 höjs hyran med 1,61 procent och för 2018 0,69 procent.
– Vi har fortfarande stora underhållsbehov och ekonomiska utmaningar att brottas med. Men vi har en god relation till Hyresgästföreningen och lyckades i år nå en snabb uppgörelse i samförstånd, vilket givetvis förbättrar förutsättningarna för att vi ska kunna uppnå våra ambitiösa mål för ny- och ombyggnad, bättre utemiljöer och högre servicenivå, kommenterar SigtunaHems VD Göran Langer i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet ger förutsättningar för ekonomiskt stabilitet men samtidigt står det kommunala bostadsbolaget med utmaningar gällande både underhåll och ekonomi. Byggtakten kvarstår dock och SigtunaHem väntas förvärva nya bostäder i både Sigtuna, Märsta och Rosersberg de kommande tre åren. Enligt Hyresgästföreningen ger det nya avtalet hyresgästerna trygghet samtidigt som SigtunaHem kan arbeta enligt planen med ekonomi och renovering

connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
studeravidare_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta