centrum_host
Pontus Frithiof (Pontus in the air), Per Taube (ordförande Arlandastad Holding), Petter Stordalen (grundare Nordic Choice) och Staffan Littmark (VD Scandinavian Expo)Foto: Pressbild

Klart med nytt storhotell

I samband med Arlandalunchen på Scandinavian Expo (Eurostop) släppte Nordic Choice grundare Petter Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på Eurostop.

Eurostop blir Scandinavian Expo, ett nytt mäss- och mötesområde i Stockholmsregionen. Under fredagen hölls Arlandalunchen där bland annat Gelbas ägare Per Taube medverkade tillsammans med stjärnkrögaren Pontus Frithiof och Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice. I samband med lunchen släppte Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på fastigheten som ska omfatta 419 rum för Quality Hotel Arlanda Airport.

900 rum
Därmed kan man ha både fler och större möten och mässor i området. Scandinavian Expo kommer att stå klart 2020. Quality Hotel Arlanda Airport kommer att ha plats för över 900 rum.
– Idag har vi passerat ytterligare en milstolpe när vi tillsammans med Nordic Choice Hotels lanserat våra gemensamma planer som innebär att Arlanda får sitt första internationella mässområde. Vi ser en kraftig tillväxt med ett stort affärstryck när en ny stad, en ny destination växer fram som kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen, kommenterar Per Taube, styrelseordförande på Arlandastad Holding och VD för moderbolaget Gelba.

Väntar 300 000 besökare
En miljard ska investeras i Scandinavian Expo och första året räknar man med 300 000 besökare.
– Planerna för Arlanda är skyhöga och vi ska inte vara sämre. Vi slår till med ytterligare ett imponerande hotelltorn. Med den nya hotellbyggnaden kommer vi att erbjuda 419 hotellrum och ett helt ombyggt hotellområde. Det här ökar kraftigt regionens möjligheter att locka till sig ytterligare mässor och möten. Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området, säger Petter Stordalen.

fme_oktober

Ny hotelmanager till Clarion Arlanda

Näringsliv Liza Nyberg har rekryterats till tjänsten som Hotel Manager på Clarion Arlanda: - Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av det mycket framgångsrika teamet på Clarion Arlanda, säger hon.

Arlanda får direktlinje till Tokyo

Näringsliv Arlanda får en ny linje till japanska Tokyo med start till sommaren: - Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

sigtunavatten_standard
agy_oppethus

ÖoB öppnade i Märsta

Nyöppnat ÖoB öppnade upp sin nya butik i Märsta på torsdagen: - Varuhuset i Märsta är vår 14:e etablering i Stockholm och 18:e i regionen, säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Handel.

happyhomes_2019
ica_oktober

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
centrum_host_helsida
greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
connys
nrh
colorama_april2