mote_sommar
Pontus Frithiof (Pontus in the air), Per Taube (ordförande Arlandastad Holding), Petter Stordalen (grundare Nordic Choice) och Staffan Littmark (VD Scandinavian Expo)Foto: Pressbild

Klart med nytt storhotell

I samband med Arlandalunchen på Scandinavian Expo (Eurostop) släppte Nordic Choice grundare Petter Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på Eurostop.

centrum_artikel

Eurostop blir Scandinavian Expo, ett nytt mäss- och mötesområde i Stockholmsregionen. Under fredagen hölls Arlandalunchen där bland annat Gelbas ägare Per Taube medverkade tillsammans med stjärnkrögaren Pontus Frithiof och Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice. I samband med lunchen släppte Stordalen nyheten om att ett nytt hotelltorn byggs på fastigheten som ska omfatta 419 rum för Quality Hotel Arlanda Airport.

900 rum
Därmed kan man ha både fler och större möten och mässor i området. Scandinavian Expo kommer att stå klart 2020. Quality Hotel Arlanda Airport kommer att ha plats för över 900 rum.
– Idag har vi passerat ytterligare en milstolpe när vi tillsammans med Nordic Choice Hotels lanserat våra gemensamma planer som innebär att Arlanda får sitt första internationella mässområde. Vi ser en kraftig tillväxt med ett stort affärstryck när en ny stad, en ny destination växer fram som kommer att ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen, kommenterar Per Taube, styrelseordförande på Arlandastad Holding och VD för moderbolaget Gelba.

Väntar 300 000 besökare
En miljard ska investeras i Scandinavian Expo och första året räknar man med 300 000 besökare.
– Planerna för Arlanda är skyhöga och vi ska inte vara sämre. Vi slår till med ytterligare ett imponerande hotelltorn. Med den nya hotellbyggnaden kommer vi att erbjuda 419 hotellrum och ett helt ombyggt hotellområde. Det här ökar kraftigt regionens möjligheter att locka till sig ytterligare mässor och möten. Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området, säger Petter Stordalen.

defacto_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
2020_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider