centrum_jul_panorama
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Klart med ny höjning av SL-kortet

Priset på SL-kortet högs efter nyår med 40 kronor: - Vi måste skaffa oss muskler för att möta sämre tider och kunna fortsätta med det framtidsbygge som vi är mitt inne i, säger regiontrafikrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet.

centrum_jul_artikel

I samband med att den blågröna majoriteten presenterade budgeten för 2020 stod det klart att priset på SL-kortet ska höjas varje år fram till 2022, rapporterar Svenska Dagbladet. Nästa är kostar SL-kortet 930 kronor, därefter höjs det med 20 kronor per år till och med 2022.

Priset för enkelbiljetter går upp till 37 kronor för vuxna och 25 för reducerat pris.
– Det är bättre med mindre förändringar årligen än chockhöjningar, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, till SVD.

tp_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

greeknighthelsida
ica_oktober
fme_oktober
happyhomes_2019
julbord_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

centrum_jul_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
greeknight_outsider
nrh
colorama_april2
connys