defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Klart med kommunal bostadsförmedling

Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

En kommunal bostadsförmedling ska startas upp och drivas av SigtunaHem, SigtunaHem har sedan tidigare sin egna bostadsförmedling men nu ska även privata aktörer ha möjlighet att synas på den kommunala bostadsförmedlingen. Det kommer att kosta 200 kronor per år att vara med i kön. En avgift på 625 kronor kommer också att tas ut för varje förmedlad lägenhet. Pengarna ska täcka förmedlingens kostnader och det finns inget vinstintresse enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem.

Sedan tidigare är det både SigtunaHem och Stockholms stads Bostadsförmedling som förmedlar lägenheter i Sigtuna kommun. Privata fastighetsägare har hänvisats till Stockholms stadsbostadsförmedling.

teatergrillen_helsida
connys_helsida
happyhomes_50

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
oppethus_helsida
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh