centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Klart med kommunal bostadsförmedling

Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

En kommunal bostadsförmedling ska startas upp och drivas av SigtunaHem, SigtunaHem har sedan tidigare sin egna bostadsförmedling men nu ska även privata aktörer ha möjlighet att synas på den kommunala bostadsförmedlingen. Det kommer att kosta 200 kronor per år att vara med i kön. En avgift på 625 kronor kommer också att tas ut för varje förmedlad lägenhet. Pengarna ska täcka förmedlingens kostnader och det finns inget vinstintresse enligt ett pressmeddelande från SigtunaHem.

Sedan tidigare är det både SigtunaHem och Stockholms stads Bostadsförmedling som förmedlar lägenheter i Sigtuna kommun. Privata fastighetsägare har hänvisats till Stockholms stadsbostadsförmedling.

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
happy_homes_mars
2020_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider