fastbyran_bostad
Foto: Press/SigtunaHem

Klart med hyreshöjning hos SigtunaHem

Hyresmarknadskommittén har fattat beslut om att SigtunaHem får höja hyran med 1,6 procent.

Efter att förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och SigtunaHem strandat i vintras kallades medlare in, inte heller medlare lyckades ena parterna om höjningen för 2021. Ärendet gick därför vidare till Hyresmarknadskommittén som avgjort saken.

SigtunaHem får höja hyran med 1,6 procent med start i april. Då kommer även hyran för mars att tas ut retroaktivt enligt SigtunaHems hemsida. Hyreshöjningen är generell, det vill säga gäller lägenheter och är inte högre i ett visst bestånd kontra ett annat. SigtunaHem hade yrkat på 2,5 procents höjning.

Mäklaren: Mindre bostadsrätter sjunker i pris

Bostad märsta.nu har tidigare skrivit om att priset på bostadsrätter sjunker. Men enligt mäklaren Erik Wennberg är det de mindre som går ner i pris då efterfrågan på mindre lägenheter minskat: - Efterfrågan förväntas stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre, säger Erik Wennberg i ett uttalande.

fastbyran_townhouse2
fastbyran_helsida
nya sätuna torg

SigtunaHem inleder byggprocess av Stationshusen

Bostad Stationshusen vid Sätuna torg ska nu byggas efter att rivning av ICA-huset går in i slutfasent: - Projektet heter Stationshusen och är ett av våra viktigaste framtidsprojekt med totalt cirka 200 nya bostäder. Här kommer också cirka 3 500 kvadratmeter lokaler, butiker, restauranger och caféer, säger Göran Langer, vd på SigtunaHem.

fastbyran_townhouse
fastbyran_outsider