defacto_pan
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Klart med hyran för 2019

SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

SigtunaHem hade yrkat hyreshöjningar för 2019 på 3,5 procent, men Hyresgästföreningen avfärdade snabbt kraven och intensiva förhandlingar mellan parterna har skett under hösten. På onsdagen kom besked om att höjningen stannar på 2 procent i snitt. Höjningen syns på de boendes avi från 1 januari.

SigtunaHem avsåg höja hyrorna med 3,5 procent med anledning av det allmänekonomiska utvecklingen i landet och prognoser kopplat till BNP och KPI (Konsumentprisindex).
– Ökade driftkostnader i samband med justering av taxor i kommunen, satsningar i utemiljöer och trygghetsskapande åtgärder är i huvuddrag orsakerna till behovet av hyresjustering, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Höjningen gäller enbart för SigtunaHems 4500 lägenheter.

icavalsta_julbanner
frisyr_december

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

sigtuna_funkis
sigtunavatten_standard

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

korpen_jan-feb
outsider
banner_trerosor
connys
nrh
funkis_2