centrum_tvaar
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Klart med hyran för 2019

SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

centrum_tvaar

SigtunaHem hade yrkat hyreshöjningar för 2019 på 3,5 procent, men Hyresgästföreningen avfärdade snabbt kraven och intensiva förhandlingar mellan parterna har skett under hösten. På onsdagen kom besked om att höjningen stannar på 2 procent i snitt. Höjningen syns på de boendes avi från 1 januari.

SigtunaHem avsåg höja hyrorna med 3,5 procent med anledning av det allmänekonomiska utvecklingen i landet och prognoser kopplat till BNP och KPI (Konsumentprisindex).
– Ökade driftkostnader i samband med justering av taxor i kommunen, satsningar i utemiljöer och trygghetsskapande åtgärder är i huvuddrag orsakerna till behovet av hyresjustering, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Höjningen gäller enbart för SigtunaHems 4500 lägenheter.

happyhomes_2019
defacto_helsida
arlandagolf
karby_varme1
sangensemble
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

sigtunavatten_standard
connys
ridskola_2019_helsida
defacto_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider