mote_sommar
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Klart med hyran för 2019

SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

centrum_artikel

SigtunaHem hade yrkat hyreshöjningar för 2019 på 3,5 procent, men Hyresgästföreningen avfärdade snabbt kraven och intensiva förhandlingar mellan parterna har skett under hösten. På onsdagen kom besked om att höjningen stannar på 2 procent i snitt. Höjningen syns på de boendes avi från 1 januari.

SigtunaHem avsåg höja hyrorna med 3,5 procent med anledning av det allmänekonomiska utvecklingen i landet och prognoser kopplat till BNP och KPI (Konsumentprisindex).
– Ökade driftkostnader i samband med justering av taxor i kommunen, satsningar i utemiljöer och trygghetsskapande åtgärder är i huvuddrag orsakerna till behovet av hyresjustering, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Höjningen gäller enbart för SigtunaHems 4500 lägenheter.

2020_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

centrum_helsida2020

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

connys_helsida
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider