arlandagk_panorama
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Klart med hyran för 2019

SigtunaHem och Hyresgästföreningen uppges vara klara med förhandlingarna, hyreshöjningen för 2019 stannar på två procent: – Vi är nöjda med att hyresförhandlingarna kunde slutföras så snabbt, men resultatet kommer att medföra konsekvenser under kommande år, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

banner_juni_artikel

SigtunaHem hade yrkat hyreshöjningar för 2019 på 3,5 procent, men Hyresgästföreningen avfärdade snabbt kraven och intensiva förhandlingar mellan parterna har skett under hösten. På onsdagen kom besked om att höjningen stannar på 2 procent i snitt. Höjningen syns på de boendes avi från 1 januari.

SigtunaHem avsåg höja hyrorna med 3,5 procent med anledning av det allmänekonomiska utvecklingen i landet och prognoser kopplat till BNP och KPI (Konsumentprisindex).
– Ökade driftkostnader i samband med justering av taxor i kommunen, satsningar i utemiljöer och trygghetsskapande åtgärder är i huvuddrag orsakerna till behovet av hyresjustering, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Höjningen gäller enbart för SigtunaHems 4500 lägenheter.

colorama_april2
oppning_helsida
happyhomes_2019
banner_juni_helsida
fme_helsida
sbrf_helsida
defacto_helsida
midsommar_valsta_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

ica_valsta_choklad

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

midsommar_valsta_outsider
defacto_outsider
sbrf_outsider
fme_outsider
oppning_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
sh_oppet
nrh
connys