centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Klart med flytt – 119 elever berörda

Ikväll klubbade Barn- och ungdomsnämnden för att flytta elever från åk 4 och 5 på Valstaskolan.

Som märsta.nu avslöjade i måndags kommer åk 4 och 5 att stängas ner på Valstaskolan, eleverna, 119 stycken, flyttas till andra skolor. I samband med torsdagskvällens sammanträde i Barn- och ungdomsnämnden klubbades beslutet:
– Det var en helt enig nämnd. Alla partier ställde sig bakom det här, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden till SVT Stockholm.

Skolan anses både otrygg samt ha problem med för få behöriga lärare och en allmänt dålig skolmiljö, både inomhus och ute för de yngsta barnen. Andra skolor i närområdet kommer att få ta emot barnen. Flyttet kommer att verkställas inom en månad, har en uppgiftslämnare sagt till märsta.nu

Åk 6-9 går kvar på skolan men i området planeras en ny högstadieskolan och ytterligare två grundskolor uppger SVT Stockholm. Den främsta anledningen till flytten av eleverna ska vara att eleverna inte når kunskapsresultaten samt problematiken med att rekrytera obehöriga lärare samt en hög personalomsättning.

  • Är Du förälder, lärare eller elev? Vad är din åsikt? Hur drabbas du? Hör av dig till oss på redaktion@marsta.nu!
    Du har möjlighet att vara anonym!
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

nrh
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider