moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Klart för fyrspår mellan Stockholm-Uppsala

Regeringen har fattat beslut om att satsa på utbyggnaden av spåren mellan Stockholm-Uppsala till fyrspår.

Det ska bli ytterligare två spår mellan den viktiga pendlingssträckan Uppsala-Stockholm i framtiden. Regeringen medverkar till en satsning på 10 miljarder kronor, dock saknas ytterligare tre för att realisera projektet.
– Detta är en delseger för oss som kämpat för att fyrspåret ska bli verklighet. Samtidigt krävs förtydligade besked om hur de närmare tre miljarder som saknas ska finansieras och hur flera viktiga kringsatsningar ska komma till. Däribland trimning och plattformsförlängningar likväl som ombyggnad av Märsta station, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Region Stockholm och ordförande i Mälardalsrådet.

Sträckan är den pendlingsintensivaste i hela landet med tiotusentals resenärer varje dag. Knivsta kommun medverkar också i uppgörelsen då man ska bygga station i Alsike och bostäder i anslutning till spåren.
– Fyrspåret kommer att ge en bättre vardag för många och tillgång till fler talanger för näringslivet. Det kommer att stärka förutsättningarna för regional tillväxt och konkurrenskraft. Det är också viktigt för att knyta ihop regionen med en växande marknad i norr, säger Alexandra Hagen, vd White arkitekter.

Sju län medverkar i projektet, inte bara Stockholm och Uppsala. Fyrspåren är viktig för att binda ihop Stockholm-Arlanda-Uppsala med landets norra delar bland annat.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh
kso-duell_out
sfs_out
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out
connys