sommar
BRF Trollberget i RagvaldsboFoto: Pressbild/Riksbyggen

Klart för byggstart av 40 seniorbostäder

Bygget av BRF Trollberget som är seniorbostäder för 55+ i Sigtuna kommer att starta, detta sedan Riksbyggen sålt 17 av 40 lägenheter.

marstakalaset_artikel

Riksbyggen har sålt 17 av 40 lägenheter i BRF Trollberget i Sigtuna stad, det innebär att bygget av bostäderna som vänder sig till 55+ kan sätta igång. Intresset uppges vara stort för fler lägenheter enligt Riksbyggen:
– Det finns ett stort behov av fler bostäder för seniorer och Bonum Brf Trollberget har lockat köpare från hela landet. Läget i Sigtuna är mycket attraktivt och många köpare utifrån landet vill komma nära barn och barnbarn som bor i Stockholmsområdet, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Konceptet innebär att det finns en Bonumvärd som hjälper de boende med olika tjänster beroende på behov, det kan handla om blomvattning eller montering av hyllor. Det första spadtaget är beräknat till april 2019 och hållbarhet kommer att vara ett viktigt inslag i byggprocessen samt boendemiljön. Bostäderna kommer att ligga tvärs över vägen om  Sigtuna stadsängar.

sommar_centrum
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sommar
defacto_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
colorama_april2
marstakalas_helsida

Sodexo tar över Sigtunahems markskötsel

Bostad SigtunaHem har tecknat ett avtal med Sodexo om markskötsel i deras bostadsområden: - Vi har gjort en analys och konstaterat att vi gör en hel del besparingar genom att lägga ut markskötseln på entreprenad, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Så många budar på bostäderna

Bostad Budgivningarna ökar igen i kommunen efter en kraftig nedgång mellan 2017-2018: - Det har skett en viss återhämtning jämfört med hur det såg ut i mars för ett år sedan. Villa-annonserna har både fler bud och budgivare per budgivning. Även för lägenheter läggs det fler bud i den genomsnittliga budgivningen - men med lika många budgivare som mars förra året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
connys
nrh
colorama_april