BRF Trollberget i RagvaldsboFoto: Pressbild/Riksbyggen

Klart för byggstart av 40 seniorbostäder

Bygget av BRF Trollberget som är seniorbostäder för 55+ i Sigtuna kommer att starta, detta sedan Riksbyggen sålt 17 av 40 lägenheter.

Riksbyggen har sålt 17 av 40 lägenheter i BRF Trollberget i Sigtuna stad, det innebär att bygget av bostäderna som vänder sig till 55+ kan sätta igång. Intresset uppges vara stort för fler lägenheter enligt Riksbyggen:
– Det finns ett stort behov av fler bostäder för seniorer och Bonum Brf Trollberget har lockat köpare från hela landet. Läget i Sigtuna är mycket attraktivt och många köpare utifrån landet vill komma nära barn och barnbarn som bor i Stockholmsområdet, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Konceptet innebär att det finns en Bonumvärd som hjälper de boende med olika tjänster beroende på behov, det kan handla om blomvattning eller montering av hyllor. Det första spadtaget är beräknat till april 2019 och hållbarhet kommer att vara ett viktigt inslag i byggprocessen samt boendemiljön. Bostäderna kommer att ligga tvärs över vägen om  Sigtuna stadsängar.

boisigtuna

Boendekostnader ökar

Bostad Den årliga Nils Holgersson rapporten visar att bostadskostnaderna har ökat i kommunen både när det gäller vatten/avlopp och el.

defacto_helsida
connys_helsida
corner_helsida
ridskola_2020_outsider
corner_outsider