socialdemokraterna_maj_panorama

Klar seger för Skånela

Skånela hade inga problem att avfärda jumbon Tumba på söndagen med 34-21: - Vi gör en bra match och det som förväntas av oss, konstaterar tränaren Jesper Östlund.

centrum_artikel_host

Första tjugo hade Skånela problem med Tumba som hängde med i matchen. Jesper Östlund, assisterande tränare, uppger att man hade problem med gästernas höga försvarsspel. Efter 11-9 de första 21 minuterna kopplade Skånela grepp och gick till pausvila med 16-13. I andra mäktade Tumba bara med åtta mål medan Skånela trummade på och slutresultatet skrevs till 34-21.

Det mest dramatiska inträffade vid 11-9 då Skånela fick en dubbelutvisning, bland annat på Jimmy Karlsson som fick en tvåa på bänken. Men Skånela redde ut det och lyckades göra två mål under utvisningarna. Marcus Nilsson hade en tuff start i målet men gjorde minst tre svettiga räddningar i första:
– Alex (Holmberg, reds anm) var sjuk i veckan så det var ett enkelt val att sätta Marcus i målet, vi har två målvakter som vi känner stor tilltro till. Han har det svettigt i första och släpper in några enkla bollar men har också några på plus, säger Jesper Östlund.

Östlund är fram för allt nöjd med andra halvlek men vill inte dra för stora växlar av segern.
– Tumba är inte tillräckligt bra för att vi ska komma upp i en femma idag, kanske en fyra, fortsätter Östlund.

Målen
Rahali 6, Filén 6, Olsson 6, Nielsen 4, Ladan 4, Jurell 2, Hedvall 2, Söderman 2, Byström 1, Nilsson 1

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

mp_helsida_eu
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

connys_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

pantamera_avc_helsida

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_host_helsida

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Skånelas pigga start bäddade för seger

Sport I en intensiv match i Herrallsvenskan stod Skånela och Kungälv mot varandra, och det blev en dramatisk tillställning där Skånela till sist drog det längsta strået och vann med knappa 29-28.