panorama_centrum

Klar minskning av fallen under höstlovsveckan

Höstlovsveckan i kommunen innebar färre antal fall av covid-19 samtidigt som färre även testade sig.

Siffror fån FHM som Newsworthy sammanställt visar att antalet covid-19-fall för vecka 44 var 43 stycken, klart färre än föregående vecka då över 100 fall konstaterades. Men det var även färre som testade sig den gångna veckan. FHM gick ut med nya rekommendationer för testning 1:a november vilket innebär att fullvaccinerade inte ska testa sig vid symtom om det inte är vid särskilt boende eller vård- och omsorgspersonal.

märsta.nu har rapporterat om antalet dödsfall så sent som i veckan, 114 i kommunen totalt sett och 4506 i länet. Sedan juni har bara 155 dödsfall registrerats.

I länet för vecka 44 var det 1358 nya fall, totalt har nu 281 786 testats positivt med covid-19. Förra veckan rapporterades även elva nya avlidna och sex personer som vårdas på intensiven.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

retro_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

centrum_sommar2022_helsida
helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

defacto_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nationaldag_out
retro_outsider
swedol_outsider
nrh
outsider
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
moderat_outsider
connys
mp_outsider2022