moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild
Arlandas banorFoto: Swedavia

Klagomål mot ökat flygbuller

Föreningen Väsbybor mot flygbuller klagade till Länsstyrelsen på inflygningar i samband med att bana 1 var avstängd under 2017-2018.

Länsstyrelsen beslutar att avslå Väsbybor mot flygbullers klagan om att inflygningarna orsakat mer buller. Enligt Länsstyrelsen kan Swedavia använda alternativa in- och utflygningsmönster i samband med banavstängningar. I somras var bana 1 avstängd för att den skulle renoveras vilket ökade trafiken på bana 2 och 3.

Föreningen hade också synpunkter på att raka inflygningar skett till Arlanda i ökad omfattning och vad som inte är tillåtet enligt det tillstånd som finns. I beslutet står det att Länstyrelsen inte kommer vidta någon åtgärd med anledning av klagomålen om ökat buller. Ärendet är dock överklagat till Mark- och miljödomstolen.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

2020_helsida
connys_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider