centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild
Arlandas banorFoto: Swedavia

Klagomål mot ökat flygbuller

Föreningen Väsbybor mot flygbuller klagade till Länsstyrelsen på inflygningar i samband med att bana 1 var avstängd under 2017-2018.

Länsstyrelsen beslutar att avslå Väsbybor mot flygbullers klagan om att inflygningarna orsakat mer buller. Enligt Länsstyrelsen kan Swedavia använda alternativa in- och utflygningsmönster i samband med banavstängningar. I somras var bana 1 avstängd för att den skulle renoveras vilket ökade trafiken på bana 2 och 3.

Föreningen hade också synpunkter på att raka inflygningar skett till Arlanda i ökad omfattning och vad som inte är tillåtet enligt det tillstånd som finns. I beslutet står det att Länstyrelsen inte kommer vidta någon åtgärd med anledning av klagomålen om ökat buller. Ärendet är dock överklagat till Mark- och miljödomstolen.

speedy_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider