defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Kille klättrade upp i lyftkran

En yngre kille klättrade upp i en lyftkran i Märsta under söndagskvällen och misstänks för olaga intrång och narkotikabrott.

Allmänhet reagerade på att en yngre kille klättrade upp i en lyftkran under söndagskvällen. Killen hängde ut över kanten och vittnen tyckte att det såg farligt ut. Räddningstjänst och polis åkte ut och kille klättrade först ner i hytten, därefter fortsatte han hela vägen ner. Polis medtog killen för en kroppsbesiktning till polisstationen. Han misstänks just nu för olaga intrång och narkotikainnehav för eget bruk. Det är inte utrett än om han var påverkad av narkotika vid tillfället.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

happy_homes_juli
hostlov_sigtuna
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

nrh_sigtuna
objekt2
outsider
objekt3
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
sportfiske_banner
connys
objekt4