defacto_pan2020
Olov Holst med Jan PerssonFoto: Pressbild

Kilenkrysset köper mark en kvarts miljard

Sigtuna kommun gjorde på torsdagen en affär för en kvarts miljard med Kilenkrysset.

Kommunen säljer mark till Kilekrysset i Rosersberg för en kvarts miljard. Det är den största markförsäljningen i kommunens historia. Därmed kommer arbetsplatsområdet Stockholm Nord kunna växa ännu mer.
– Kilenkrysset ges möjlighet att vidareutveckla sin verksamhet och skapa nya jobb för regionen. Samtidigt är affären en stor och viktig pusselbit i vårt arbete med att stabilisera kommunens ekonomi. En kvarts miljard kronor är väldigt mycket pengar och en mycket viktig intäkt för att mäkta med de nödvändiga investeringarna som kommer krävas för utbyggnad av våra skolor, förskolor, äldreboenden och annan kommunal kärnverksamhet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Marken ligger väster om, i direkt anslutning, till det befintliga området. Det är enligt Holst en ”win-win-situation”.

Kilenkrysset har stora planer för området:
– Detta förvärv ger Kilenkrysset möjlighet att fortsätta utveckla ett av Sveriges mest strategiska och viktiga logistikområden. Rosersbergs expansion är central ur både ett regionalt och nationellt perspektiv. Vi känner oss priviligierade att ha kommunens fortsatta förtroende att vidareutveckla vår främsta exploateringssatsning någonsin, säger VD Jan Persson.

Affären ska godkännas av fullmäktige 3:e februari.

centrum_helsida2020
happy_homes_mars
coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

marina_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
marina_outsider