center_pan21
Foto: Sigtuna kommun

Kickstart för företagandet i kommunen

Sigtuna kommun arrangerade en nätverksträff för att matcha företagare och fastighetsägare.

centrum_artikel

Ett 50-tal företagare inom främst mark och fastighetsbranschen träffades på fredagen i Sigtuna på initiativ av Sigtuna kommun. Det var företagare som dels hade mark och lokaler att upplåta eller företagare som var intresserade av etablering.
– Här finns både de som vill etablera sig i vår kommun på plats och även de som kan möjliggöra det, uppger näringslivschef Mathias Forsberg i ett uttalande på kommunens hemsida.

Herman Wistrand som äger Trosta Park var närvarande och han hittade flera intressenter som han ska jobba vidare med för en etablering på hans område utanför Arlanda. Även Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) närvarade.
– Att ni kommer hit och etablerar er, blir framgångsrika, anställer och på så sätt bidrar till vår ekonomi är helt avgörande för att jag ska kunna göra mitt jobb att leverera välfärd till våra invånare, sa Holst i ett tal till företagarna.

Arlanda kan få hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda kan prisas för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

dack-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
connys_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

mp_host_helsida
helsida_var2021

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020
defacto_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh
swedol_outsider
mp-outsider