sap_pan
Foto: Sigtuna kommun

Kickstart för företagandet i kommunen

Sigtuna kommun arrangerade en nätverksträff för att matcha företagare och fastighetsägare.

panorama_centrum

Ett 50-tal företagare inom främst mark och fastighetsbranschen träffades på fredagen i Sigtuna på initiativ av Sigtuna kommun. Det var företagare som dels hade mark och lokaler att upplåta eller företagare som var intresserade av etablering.
– Här finns både de som vill etablera sig i vår kommun på plats och även de som kan möjliggöra det, uppger näringslivschef Mathias Forsberg i ett uttalande på kommunens hemsida.

Herman Wistrand som äger Trosta Park var närvarande och han hittade flera intressenter som han ska jobba vidare med för en etablering på hans område utanför Arlanda. Även Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) närvarade.
– Att ni kommer hit och etablerar er, blir framgångsrika, anställer och på så sätt bidrar till vår ekonomi är helt avgörande för att jag ska kunna göra mitt jobb att leverera välfärd till våra invånare, sa Holst i ett tal till företagarna.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

mote_helsida
social_helsida
helsida_sfs

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
kso_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

mp_helsida_april
connys_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider_social
ridskola_2020_outsider
mote_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
pantamera_out
kso-duell_out
nrh
connys