defacto_pan2020
Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till fullmäktige i valet 2018.

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Ibrahim Khalifa fick hård kritik från kommuninvånare efter att Uppdrag granskning våren 2017 rapporterat om kopplingar mellan honom och en lokal företagare. Det ledde sedermera till att Liberalerna och Miljöpartiet hoppade av samarbetet och en ny Regnbågskoalition tog över.

Övertalningsförsök misslyckades
Socialdemokraterna som är i full färd med att fastställa sin lista till fullmäktige 2018 meddelar under onsdag morgon att Khalifa inte kommer att kandidera till en ny mandatperiod, valet är hans egna:
– Jag har försökt att övertala Ibrahim att stanna men respekterar hans slutgiltiga beslut. Jag är glad att han ändå väljer att fortsätta som fritidspolitiker så att hans stora erfarenhet och kunnande kommer till fortsatt nytta, säger Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

Engagerad i 20 år
Khalifa har varit engagerad i den lokala politiken i över 20 år. Han hade även en framträdande roll i samband med att Anders Johansson ledde kommunledningen då Khalifa var ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Beskedet om att inte kandidera ska han ha lämnat redan i höstas.
– Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare. Jag fick också vara med och hjälpa folk från bidrar till jobb, vilket är kärnan i den socialdemokratiska politiken, säger Khalifa i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
aretslarling
sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
speedy_outsider