moderat_sommar
Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till fullmäktige i valet 2018.

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Ibrahim Khalifa fick hård kritik från kommuninvånare efter att Uppdrag granskning våren 2017 rapporterat om kopplingar mellan honom och en lokal företagare. Det ledde sedermera till att Liberalerna och Miljöpartiet hoppade av samarbetet och en ny Regnbågskoalition tog över.

Övertalningsförsök misslyckades
Socialdemokraterna som är i full färd med att fastställa sin lista till fullmäktige 2018 meddelar under onsdag morgon att Khalifa inte kommer att kandidera till en ny mandatperiod, valet är hans egna:
– Jag har försökt att övertala Ibrahim att stanna men respekterar hans slutgiltiga beslut. Jag är glad att han ändå väljer att fortsätta som fritidspolitiker så att hans stora erfarenhet och kunnande kommer till fortsatt nytta, säger Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Sigtuna kommun.

Engagerad i 20 år
Khalifa har varit engagerad i den lokala politiken i över 20 år. Han hade även en framträdande roll i samband med att Anders Johansson ledde kommunledningen då Khalifa var ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Beskedet om att inte kandidera ska han ha lämnat redan i höstas.
– Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare. Jag fick också vara med och hjälpa folk från bidrar till jobb, vilket är kärnan i den socialdemokratiska politiken, säger Khalifa i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
outsider_sommarlov
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider