mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

(KD) välkomnar spärr för småpartier

Kritdemokraterna välkomnar den nya spärren till fullmäktige trots att de har lågt stöd i dagens opinionssiffror: - Ja, vi som mindre parti är bara positiva till spärren, säger gruppledare Karsten Bjärbo.

centrum_artikel

Valet är nu drygt nio månader bort, det som är nytt i Sigtuna kommun är att två valkretsar blivit en och att det införts en spärr på två procent för att komma in. Samling för Sigtuna och Kristdemokraterna hade lägst valresultat vid valet 2018, 3,87 respektive 3,28 procent. Partierna har två mandat vardera.

Gruppledaren för (KD), Karsten Bjärbo, välkomnar den spärr för småpartier som införts:
– Vi klarade ju lokalt med råge även ”riksnivån” förra gången så vi lever i tron med att vi skall nå minst 4 procentnivån lokalt även vid kommande val, säger Bjärbo till märsta.nu

”Gynnade Socialdemokraterna”
Han tycker att spärren är bra för att det hjälper till att få bort kortsiktiga enfrågepartier, att kommunen bara har en valkrets tror han också gynnar de mindre partierna som (KD).
– Förlorarna på detta torde vara Socialdemokraterna som tidigare gynnats av flera valkretsar. Så, genom att få våra kommuninnevånare mer medvetna om innehållet i vår politik, så ser vi i KD med förtröstan fram emot valet i september 2018.

brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
marina_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider