defacto_pan
Katter riskerar att smittas av salmonella när de äter fåglarFoto: Insändarbild

Katter drabbade av salmonella

Över 100 katter runt om i länet har smittats av salmonella enligt Länsstyrelsen.

marstakalaset_artikel

116 katter i länet hade början av februari anmälts som smittade av salmonella. Katter smittas vanligen av att de äter sjuka småfåglar som de fått genom att jaga. Ett sätt att undvika smittan är att om det är möjligt hålla dem borda från fågelbord där fåglar matas enligt Länsstyrelsen. Symtomen kan vara diarré, aptitlöshet, feber och kräkningar bland annat. Symtomen kan gå över av sig självt men i värsta fall kan infektionen leda till döden. Länsstyrelsen uppmanar att man ska kontakta veterinär för medicinsk bedömning.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
sommar
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh
connys
sportfiske_sommar