defacto_pan
Katter riskerar att smittas av salmonella när de äter fåglarFoto: Insändarbild

Katter drabbade av salmonella

Över 100 katter runt om i länet har smittats av salmonella enligt Länsstyrelsen.

sportlov_centrum

116 katter i länet hade början av februari anmälts som smittade av salmonella. Katter smittas vanligen av att de äter sjuka småfåglar som de fått genom att jaga. Ett sätt att undvika smittan är att om det är möjligt hålla dem borda från fågelbord där fåglar matas enligt Länsstyrelsen. Symtomen kan vara diarré, aptitlöshet, feber och kräkningar bland annat. Symtomen kan gå över av sig självt men i värsta fall kan infektionen leda till döden. Länsstyrelsen uppmanar att man ska kontakta veterinär för medicinsk bedömning.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

defacto_helsida
sportlov2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

sigtunavatten_standard
connys
icavalsta_semlor
arlandagolf

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

banner_trerosor
happyhomes_2019
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

ridskola_2019_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider