arlandagk_panorama
Katter riskerar att smittas av salmonella när de äter fåglarFoto: Insändarbild

Katter drabbade av salmonella

Över 100 katter runt om i länet har smittats av salmonella enligt Länsstyrelsen.

centrum_pask

116 katter i länet hade början av februari anmälts som smittade av salmonella. Katter smittas vanligen av att de äter sjuka småfåglar som de fått genom att jaga. Ett sätt att undvika smittan är att om det är möjligt hålla dem borda från fågelbord där fåglar matas enligt Länsstyrelsen. Symtomen kan vara diarré, aptitlöshet, feber och kräkningar bland annat. Symtomen kan gå över av sig självt men i värsta fall kan infektionen leda till döden. Länsstyrelsen uppmanar att man ska kontakta veterinär för medicinsk bedömning.

defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

ica_pask
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

fme_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
sh_oppet
bonava_outsider