moderaterna_tack
Karsten Bjärbo toppar Kristdemokraternas valsedel.Foto: Pressbild/Kristdemokraterna

Karsten Bjärbo leder Kristdemokraterna i valet

Karsten Bjärbo kvarstår som etta på Kristdemokraternas lista till Valet2018: -Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge, säger Karsten Bjärbo.

Karsten Bjärbo har fått Kristdemokraternas förtroende att toppa fullmäktigelistan till valet. Bjärbo är idag gruppledare i fullmäktige samt ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden samt sitter i Kommunstyrelsen.
– Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge. Och det faktum att kommunen nu äntligen utgör en enda samlad valkrets talar ju tydligt för att det verkligen också kan komma att bli på det viset, uppger Bjärbo i ett pressmeddelande.

Fler medlemmar och aktiva
På riksnivå har Kristdemokraterna haft låga opinionssiffror och riskerar att hamna under 4-procentsspärren. Men på lokal nivå säger man sig ha rekordtillströmning av medlemmar och aktiva. Listan anser man är bred med nya intressanta namn. Totalt är det 17 personer varav elva män. Bland de första sex kandidaterna är tre kvinnor och tvåa är Kerstin Eriksson.

Vill kvarstå vid makten
Efter valet är sikttet inställt på att kvarstår i kommunledningen:
– För egen del hoppas jag naturligtvis att jag får fortsätta leda det viktiga politiska arbetet med ständiga förbättringar inom kommunens äldreomsorg. Kristdemokraterna är ju familjernas parti, och sättet vi ser på omsorgen av våra äldre är ju helt klart en bärande del i detta, fortsätter Karsten Bjärbo.

defacto_banner_sep
happy_homes_juli
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_host2018

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

nfc_vinter
outsider
connys
sbrf_sep
objekt4
objekt2
skanela_matcher18-19
sportfiske_banner
komvuxq3_4
objekt3
sigtunavatten_standard
Norra Redovisningshuset