moderaterna_juni
Karsten Bjärbo toppar Kristdemokraternas valsedel.Foto: Pressbild/Kristdemokraterna

Karsten Bjärbo leder Kristdemokraterna i valet

Karsten Bjärbo kvarstår som etta på Kristdemokraternas lista till Valet2018: -Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge, säger Karsten Bjärbo.

Karsten Bjärbo har fått Kristdemokraternas förtroende att toppa fullmäktigelistan till valet. Bjärbo är idag gruppledare i fullmäktige samt ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden samt sitter i Kommunstyrelsen.
– Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge. Och det faktum att kommunen nu äntligen utgör en enda samlad valkrets talar ju tydligt för att det verkligen också kan komma att bli på det viset, uppger Bjärbo i ett pressmeddelande.

Fler medlemmar och aktiva
På riksnivå har Kristdemokraterna haft låga opinionssiffror och riskerar att hamna under 4-procentsspärren. Men på lokal nivå säger man sig ha rekordtillströmning av medlemmar och aktiva. Listan anser man är bred med nya intressanta namn. Totalt är det 17 personer varav elva män. Bland de första sex kandidaterna är tre kvinnor och tvåa är Kerstin Eriksson.

Vill kvarstå vid makten
Efter valet är sikttet inställt på att kvarstår i kommunledningen:
– För egen del hoppas jag naturligtvis att jag får fortsätta leda det viktiga politiska arbetet med ständiga förbättringar inom kommunens äldreomsorg. Kristdemokraterna är ju familjernas parti, och sättet vi ser på omsorgen av våra äldre är ju helt klart en bärande del i detta, fortsätter Karsten Bjärbo.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

brf_englamarken
sportfiskebanner2

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

februari
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

sap_valet2018
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

vuxenutbildning2

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sap_outsider
objekt3
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
objekt4
connys
nfc_vinter
forskontor
outsider_defacto
outsider_moderat
standard_ridskola
veterankraft_standard
val2018
objekt2