centrum_tvaar
Karsten Bjärbo toppar Kristdemokraternas valsedel.Foto: Pressbild/Kristdemokraterna

Karsten Bjärbo leder Kristdemokraterna i valet

Karsten Bjärbo kvarstår som etta på Kristdemokraternas lista till Valet2018: -Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge, säger Karsten Bjärbo.

centrum_tvaar

Karsten Bjärbo har fått Kristdemokraternas förtroende att toppa fullmäktigelistan till valet. Bjärbo är idag gruppledare i fullmäktige samt ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden samt sitter i Kommunstyrelsen.
– Vi hoppas också självklart att vi även efter valet kommer kunna fortsätta påverka politiken i Sigtuna kommun såväl i fullmäktige som i kommunens ledning – nu bättre rustade vad gäller att bemanna olika nämndplatser än på mycket länge. Och det faktum att kommunen nu äntligen utgör en enda samlad valkrets talar ju tydligt för att det verkligen också kan komma att bli på det viset, uppger Bjärbo i ett pressmeddelande.

Fler medlemmar och aktiva
På riksnivå har Kristdemokraterna haft låga opinionssiffror och riskerar att hamna under 4-procentsspärren. Men på lokal nivå säger man sig ha rekordtillströmning av medlemmar och aktiva. Listan anser man är bred med nya intressanta namn. Totalt är det 17 personer varav elva män. Bland de första sex kandidaterna är tre kvinnor och tvåa är Kerstin Eriksson.

Vill kvarstå vid makten
Efter valet är sikttet inställt på att kvarstår i kommunledningen:
– För egen del hoppas jag naturligtvis att jag får fortsätta leda det viktiga politiska arbetet med ständiga förbättringar inom kommunens äldreomsorg. Kristdemokraterna är ju familjernas parti, och sättet vi ser på omsorgen av våra äldre är ju helt klart en bärande del i detta, fortsätter Karsten Bjärbo.

bonava_helsida
defacto_helsida
connys
sigtunavatten_standard
sangensemble
ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

karby_varme1
icavalsta_semlor
extravaganza_outsider
defacto_outsider
karby2
bonava_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider