moderaterna_sep2020

Karlsson: Vi siktar att bli bättre än förra säsongen

Trots tredjeplatsen i Allsvenskan blev det alltså inget kval till Handbollsligan, men det är inget som grämer Jimmy Karlsson och hans Skånela nu när säsongen bara är några veckor bort.

Skånela slutade trea i Allsvenskan, men något kval blev det inte. Inget lag fick heller avancera upp. Tränare Jimmy Karlsson säger till märsta.nu att man släppt förra säsongen:
– Det var inte bara vi som drabbades, alla idrotter påverkades. Det hade varit roligt att kvala men mycket annat som är viktigare. Nu blickar vi framåt och det kommer besked om att vi sannolikt startar mot AIK 11:e september.

Det blir en konstig säsong i svenskt idrott, så även i handbollen. Ingen publik släpps in varken i Vikingahallen eller i annan allsvensk hall. Hur påverkar det ett hemmastarkt Skånela som spelar på publikens energi?
– Vi får acceptera det som det är, andra lag påverkas nog mer än oss. Vi spelade en match utan publik förra året och vann med tolv bollar. Planen är lika stor för alla, konstaterar Karlsson.

Stommen i laget är kvar sedan den gånga säsongen, Herdeiro Lucao kommer hem och blir omedelbart en av Allsvenskans bästa målvakter:
– Han bidrar med kvalitet och en proffsig attityd till träningen, han är en stor ledare och går in som lagkapten, fortsätter Karlsson.

Jimmy Karlsson och Lucao var lagkamrater ihop när de var barn och ungdomar i Skånela, Lucaos form är det dock inget fel på menar Karlsson.
– Han är i bra form, förhoppningsvis håller vi honom frisk och motiverad.

En annan som väntas dominera i Allsvenskan i år är Simon Lindberg, han visade stor potential förra året och var en av seriens bästa spelare. Det var på håret att han var kvar i Skånela. Nu får han ett år till på sig att utvecklas.
– Fantastiskt att vi får behålla honom, han kommer att vara en av Allsvenskans bästa mittnio, nu får han allt ansvar som han förtjänar. Mycket av anfallsspelet kretsar kring honom och vi hoppas han får utveckla sin fysik, kommenterar Jimmy Karlsson.

En träningsmatch har nyss spelats och Skånela har tre kvar, i helgen besegrades Tyresö. Karlsson hade flera tongivande borta och matchade de yngre spelarna, bland annat Emilio Lahdo född 2002. Noterbart är även att Iris Ganibegovic nu lagt skorna på hyllan och tränar U-laget. Nästa vecka på onsdag möter man VästeråsIrsta, därefter kommer GUIF Eskilstuna till Märsta. Målet är inställt på att bli bättre än förra året:
– Om det leder till serieseger eller kval det vet jag inte, men vi ska förbättra vår placering, det är ambitionen.

Skånela får även klara sig utan målvakten Jesper Forsberg som lämnat för Amo Handboll.

festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
boisigtuna
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

helsida
corner_helsida
sigtuna_vatten_outsider
nrh
corner_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider