defacto_pan2020

Karlsson: Vi siktar att bli bättre än förra säsongen

Trots tredjeplatsen i Allsvenskan blev det alltså inget kval till Handbollsligan, men det är inget som grämer Jimmy Karlsson och hans Skånela nu när säsongen bara är några veckor bort.

centrum_artikel

Skånela slutade trea i Allsvenskan, men något kval blev det inte. Inget lag fick heller avancera upp. Tränare Jimmy Karlsson säger till märsta.nu att man släppt förra säsongen:
– Det var inte bara vi som drabbades, alla idrotter påverkades. Det hade varit roligt att kvala men mycket annat som är viktigare. Nu blickar vi framåt och det kommer besked om att vi sannolikt startar mot AIK 11:e september.

Det blir en konstig säsong i svenskt idrott, så även i handbollen. Ingen publik släpps in varken i Vikingahallen eller i annan allsvensk hall. Hur påverkar det ett hemmastarkt Skånela som spelar på publikens energi?
– Vi får acceptera det som det är, andra lag påverkas nog mer än oss. Vi spelade en match utan publik förra året och vann med tolv bollar. Planen är lika stor för alla, konstaterar Karlsson.

Stommen i laget är kvar sedan den gånga säsongen, Herdeiro Lucao kommer hem och blir omedelbart en av Allsvenskans bästa målvakter:
– Han bidrar med kvalitet och en proffsig attityd till träningen, han är en stor ledare och går in som lagkapten, fortsätter Karlsson.

Jimmy Karlsson och Lucao var lagkamrater ihop när de var barn och ungdomar i Skånela, Lucaos form är det dock inget fel på menar Karlsson.
– Han är i bra form, förhoppningsvis håller vi honom frisk och motiverad.

En annan som väntas dominera i Allsvenskan i år är Simon Lindberg, han visade stor potential förra året och var en av seriens bästa spelare. Det var på håret att han var kvar i Skånela. Nu får han ett år till på sig att utvecklas.
– Fantastiskt att vi får behålla honom, han kommer att vara en av Allsvenskans bästa mittnio, nu får han allt ansvar som han förtjänar. Mycket av anfallsspelet kretsar kring honom och vi hoppas han får utveckla sin fysik, kommenterar Jimmy Karlsson.

En träningsmatch har nyss spelats och Skånela har tre kvar, i helgen besegrades Tyresö. Karlsson hade flera tongivande borta och matchade de yngre spelarna, bland annat Emilio Lahdo född 2002. Noterbart är även att Iris Ganibegovic nu lagt skorna på hyllan och tränar U-laget. Nästa vecka på onsdag möter man VästeråsIrsta, därefter kommer GUIF Eskilstuna till Märsta. Målet är inställt på att bli bättre än förra året:
– Om det leder till serieseger eller kval det vet jag inte, men vi ska förbättra vår placering, det är ambitionen.

Skånela får även klara sig utan målvakten Jesper Forsberg som lämnat för Amo Handboll.

connys_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
nrh
connys
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider