defacto_pan
Ny säsong för Jimmy Karlsson

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Skånela IF föll i kvalet till Handbollsligan i våras och har inför den stundande säsongen som startar på lördagen bota mot Kungälv tappat bland annat Fredrik Olsson och Iris Ganibegovic. Två tunga avbräck men tränare Jimmy Karlsson tror ändå att det kan bli en ny kvalplats för hans lag om alla håller sig friska.

Det har kommit in nytt blod i truppen underifrån samtidigt som Karlsson räknar med att Simon Lindberg och Oskar Frank tar för sig mer.
– De ska få mer utrymme, samtidigt har vi flyttat upp från yngre led, säger Karlsson.

Lindberg ska ta för sig mer
Med Lindberg och Frank på planen är tanken att det ska gå fort. Sen har man även Ola Pewik som kommer in från AIK, han ska bidra till mer skytte och forcering. Gustav Näslund är den som ska ersätta Iris Ganibegovic är det tänkt. Man har också plockat in talangen Markus Lennernäs från Uppsala, en spelare som kanske ä landets bästa högernia i sin årskull 2002.
– Vi har god lagkänsla och dynamik. Under försäsongen har vi spelat jämt mot bland annat Hallby, jag tror att vi kan slå alla lag, målet är att ta fler poäng än förra året, fortsätter Karlsson.

Slår ur underläge
Närmast är det Kungälv som väntar, Skånela lämnar Märsta redan vid 6.30-tiden. Det är en bra första värdemätare enligt Karlsson.
– Vi är inte favoriter men kan vinna om vi gör en bra match, vi har gamla skånelaiterna Jesper Filén och Simon Källström där.

Har både skytte och snabbet
I topp tror Karlsson att det står mellan Hammarby, Karlskrona och Aranäs som samtliga samlade ur ligan, därefter finns det några lag som kan knipa kvalplats. En av styrkorna i dagens skånelatrupp är att Karlsson vid en frisk trupp kan anpassa spelet till motståndet.
– Vi skulle kunna ändra matchbild, vi har både skytte och snabbet. Men alla måste vara friska.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Rosersberg till semifinal i Upplands Cupen

Fotboll Rosersbergs IK tog ett steg närmare Svenska Cupen när man på onsdagskvällen vann i Upplands Cupen: - En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter är det bättre laget, skriver tränare Stefan Lundqvist på klubbens hemsida.

ica_oktober
fme_oktober
sigtunavatten_standard
damallsvenskan

Premiärförlust för Skånela

Handboll Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh