defacto_pan2020
Ny säsong för Jimmy Karlsson

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Skånela IF föll i kvalet till Handbollsligan i våras och har inför den stundande säsongen som startar på lördagen bota mot Kungälv tappat bland annat Fredrik Olsson och Iris Ganibegovic. Två tunga avbräck men tränare Jimmy Karlsson tror ändå att det kan bli en ny kvalplats för hans lag om alla håller sig friska.

Det har kommit in nytt blod i truppen underifrån samtidigt som Karlsson räknar med att Simon Lindberg och Oskar Frank tar för sig mer.
– De ska få mer utrymme, samtidigt har vi flyttat upp från yngre led, säger Karlsson.

Lindberg ska ta för sig mer
Med Lindberg och Frank på planen är tanken att det ska gå fort. Sen har man även Ola Pewik som kommer in från AIK, han ska bidra till mer skytte och forcering. Gustav Näslund är den som ska ersätta Iris Ganibegovic är det tänkt. Man har också plockat in talangen Markus Lennernäs från Uppsala, en spelare som kanske ä landets bästa högernia i sin årskull 2002.
– Vi har god lagkänsla och dynamik. Under försäsongen har vi spelat jämt mot bland annat Hallby, jag tror att vi kan slå alla lag, målet är att ta fler poäng än förra året, fortsätter Karlsson.

Slår ur underläge
Närmast är det Kungälv som väntar, Skånela lämnar Märsta redan vid 6.30-tiden. Det är en bra första värdemätare enligt Karlsson.
– Vi är inte favoriter men kan vinna om vi gör en bra match, vi har gamla skånelaiterna Jesper Filén och Simon Källström där.

Har både skytte och snabbet
I topp tror Karlsson att det står mellan Hammarby, Karlskrona och Aranäs som samtliga samlade ur ligan, därefter finns det några lag som kan knipa kvalplats. En av styrkorna i dagens skånelatrupp är att Karlsson vid en frisk trupp kan anpassa spelet till motståndet.
– Vi skulle kunna ändra matchbild, vi har både skytte och snabbet. Men alla måste vara friska.

defacto_helsida
colorama_jul

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

happyhomes_2019

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

teatergrillen_helsida

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider