bostadsformedling
Ny säsong för Jimmy Karlsson

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel

Skånela IF föll i kvalet till Handbollsligan i våras och har inför den stundande säsongen som startar på lördagen bota mot Kungälv tappat bland annat Fredrik Olsson och Iris Ganibegovic. Två tunga avbräck men tränare Jimmy Karlsson tror ändå att det kan bli en ny kvalplats för hans lag om alla håller sig friska.

Det har kommit in nytt blod i truppen underifrån samtidigt som Karlsson räknar med att Simon Lindberg och Oskar Frank tar för sig mer.
– De ska få mer utrymme, samtidigt har vi flyttat upp från yngre led, säger Karlsson.

Lindberg ska ta för sig mer
Med Lindberg och Frank på planen är tanken att det ska gå fort. Sen har man även Ola Pewik som kommer in från AIK, han ska bidra till mer skytte och forcering. Gustav Näslund är den som ska ersätta Iris Ganibegovic är det tänkt. Man har också plockat in talangen Markus Lennernäs från Uppsala, en spelare som kanske ä landets bästa högernia i sin årskull 2002.
– Vi har god lagkänsla och dynamik. Under försäsongen har vi spelat jämt mot bland annat Hallby, jag tror att vi kan slå alla lag, målet är att ta fler poäng än förra året, fortsätter Karlsson.

Slår ur underläge
Närmast är det Kungälv som väntar, Skånela lämnar Märsta redan vid 6.30-tiden. Det är en bra första värdemätare enligt Karlsson.
– Vi är inte favoriter men kan vinna om vi gör en bra match, vi har gamla skånelaiterna Jesper Filén och Simon Källström där.

Har både skytte och snabbet
I topp tror Karlsson att det står mellan Hammarby, Karlskrona och Aranäs som samtliga samlade ur ligan, därefter finns det några lag som kan knipa kvalplats. En av styrkorna i dagens skånelatrupp är att Karlsson vid en frisk trupp kan anpassa spelet till motståndet.
– Vi skulle kunna ändra matchbild, vi har både skytte och snabbet. Men alla måste vara friska.

centrum_helsida2020

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
connys_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider