defacto_pan2020
"Stocken", här i Skånelas tröja, kommer till Vikingahallen för match mot Jimmy Karlssons Skånela

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

Andreas Stockenberg lämnade Skånela för flera år sedan och har sedan dess tränat AMO Handboll i Småland samt vunnit SM-Guld med Sävehof. Nu är han tillbaka i AMO Handboll och kommer på lördag till Vikingahallen. Varje gång ”Stocken” som han kallas ställs mot Jimmy Karlsson förväntas det någon form av ”show”.
– Sist när vi möttes var det en hetsig match, han är tidigt med att håna motståndare och skriker på medspelare, motspelare, publik och så vidare. Ibland lyckas det, ibland inte, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

”Är inte bästa vänner”
Exakt varför tränarkollegorna inte är överens råder delade meningar om och inget som Jimmy Karlsson vill föra i media.
– Vi är inte bästa vänner och inte överens. Han står inte för det ledarskap jag står för. Det skedde en del incidenter som inte är utredda, men det är mellan oss, fortsätter Karlsson.

Kritiserats på Twitter
Under de senaste åren har ”Stocken” varit öppen med kritiken mot Skånela och Jimmy Karlsson på sitt twitterkonto.
– Jag tar avstånd från hans sätt att utrycka sig. Han har angripit mig och min familj utan att prata med mig. Jag har varit tyst på sociala medier och inte kommenterat hans anklagelser.

Är på tapeten
Ute i handbolls-Sverige kommer det så klart upp frågor för Jimmy om vad som egentligen har hänt. Frågan är ofta på tapeten enligt Karlsson.
– Att han fick lämna Skånela sist han var här var hans eget fel, inte mitt eller någon annans. Han är en mycket bra handbollstränare det vet alla, det var inte där problemen låg.

Underhållande för publiken
Men för handbollspubliken blir det en härlig show, ”Stockens” energi är underhållande och man kan säkerligen vänta sig att det händer ett och annat på lördag.
– Folk vet om vår historia så det kommer säkert locka en del folk, det är roligt och speciellt när han kommer hit, säger Jimmy.

Viktiga poäng på spel
Det står även viktiga poäng på spel. Skånela är trea och AMO fyra. Vid seger kan Skånela få sig ett litet försprång inför julledigheten. Det kommer även att vara fri entré då Skånelas partners bjuder alla som kommer på inträdet.
– Vi är inne i en bra period, både mot Lindesberg och mot AMO har vi vänt underlägen. Vi har fin form. AMO är ett bra lag med fina spetskompetenser, vi behöver se upp med det.

Vänt underlägen
Just att Skånela vänt underlägen tre matcher i rad är något som talar till Skånelas fördel enligt Karlsson. Sist var man i underläge med åtta bollar ett tag:
– Vi kan vara dåliga men litar ändå på vår egna förmåga. Vi har många olika typer och hittar vägar in i matcherna. Vi har visat karaktär och moral, ibland känns det som att vi låter motståndare få göra mål på oss för att vi ska vakna, det är inte alltid bra men vi har klarat av att vända hittills. Målet är att få göra en lika bra första halvlek som andra. Mot bättre motstånd kommer det säkert inte gå att vända, konstaterar Karlsson.

Fotnot: Matchen spelas på lördag kl. 16.00. Det är fri entré 

teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
oppethus_helsida
defacto_helsida

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

nrh
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
connys