sommar

Karlsson inför toppmötet: Vi har allt att vinna

Efter åttonde raka segern i helgen laddar Skånela för toppmöte mot Varberg på lördag: - Jag hoppas att det blir mycket folk, det är svårt att få bättre underhållning, säger tränare Jimmy Karlsson till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Skånela har överträffat de flesta experter och kanske även sig själva, man är i hysterisk form efter åtta raka segrar. På lördag är det toppmöte mot ettan och seriefavoriten Varberg. Men Skånela tar fortfarande matchen med ro, trots att insatsen är hög:
– Varberg bär favoritskapet men vi känner oss inte chanslösa, de måste vara bra för att slå oss och jag tror inte ens att Varberg vunnit i Vikingahallen, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Vad är det då som gett de åtta raka segrarna, det handlar inte bara om skönspel varje match enligt Karlsson:
– Vi hittar utvägar, sist var vi fantastiska i offensiven, ibland är det målvaktsspel och defensiven. När det klaffar i alla tre faser så… ja då får vi se hur det ser ut.

Skånela har också haft ett gynnsamt program med dubbla matcher mot Tyresö och Anderstorp. Men Karlsson lyfter även fram att det finns många matchvinnare i laget i kombination med att flera av de yngre kliver fram och tar för sig.
– Vi har tre roliga matcher framför oss, först Varberg, sen Rimbo och därefter Jesper Östlunds Hallby.

Hur ser du på lördagens match?
– Varberg är luriga, flexibilitet kommer att vara viktigt. Att kunna förändra oss både offensivt och defensivt beroende på vilka som är på banan. Taktiken blir viktig. Viktigt att sätta en taktik och vinna hela matchen, det ska vara tufft att göra mål på oss. De är tunga, stora och starka, de är mer fysiska, så vi ska utnyttja vår snabbhet och jag skulle vilja ha en match med mycket spring.

Många i ert lag har inte rutin från den här typ av matcher, det har du, vad är det för budskap du skickar till dem?
– Jag tror många gillar läget, vi sätter inte press. Vi pratar inte om kval och så vidare utan tar en match i taget. Nu är det Varberg, vi har haft ett lättare spelschema men har fötterna på jorden. Jag tror många ser fram emot matchen och känslan är att vi har allt att vinna. Bara Varberg och Hallby har förlora när de kommer hit, vi är i en grym sits som vi ska ta tillvara på.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sommar

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

kontor_thaifong
sommar_centrum

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar
colorama_april
defacto_outsider
nrh