defacto_pan
William Karlsson spås en lysande framtid i NHL efter succéhösten.Foto: NHL.com

Karlsson hyllas av tränare och lagkamrater: ”Kommer vara kvar länge”

Inför säsongen var det många av experterna i NHL som inte ens hade märstafödde och wingsfostrade William Karlsson i Vegas trupp, på sin höjd var han ytterforward eller fjärdecenter. Tre månader in i säsongen har han tagit över lagets första kedja och leder interna poängligan tillsammans med kedjekamraten Jonathan Marchessault.

Han blev förvisso poänglös i natt mot Anaheim men det råder inget tvivel om att tränaren Gerard Gallant har förtroende för honom. Han fick hela 21 minuters speltid och startade i övertidsperioden där han skakade fram flera lägen åt kedjekompisen Marschessault.

”Visste att jag hade det i mig”
I Columbus snittade han 12-13 minuter i fjärdekedjan och först i slutspelets två sista matcher då han plockade bort Sidney Crosby kom det egentliga genombrottet, under sommaren plockade Vegas honom:
– Jag var en offensiv spelare i Sverige, jag visste att jag alltid hade det i mig, jag visste att jag skulle få en chans här och jag ville verkligen ta den, säger William i en intervju med NHL.com.

Lagkamraterna är inte sena att hylla svensken. Veteranen James Neal stämmer in:
– Han är en bra spelare, han arbetar hårt och ären häst där ute, han är riktigt stark, riktigt smart och gör alltid de rätta valen där ute varje gång han har pucken.

Så fick han smeknamnet
Smeknamnet Wild Bill då? Det kom när han var ny i Anaheim hösten 2014, William var ganska lugn av sig och därav fick han namnet ”Wild Bill” som är motsatsen till vad han egentligen är. Han minns också en gång när Anaheims assisterande tränare Trent Yawney bad honom klippa det blonda yviga håret. Sagt och gjort, han trimmade till det, men tränaren var måttligt imponerad av klippningen och började skratta.

Blir kvar länge
Framtiden ser onekligen ljus ut, i den här takten kommer ligga omkring 70 poäng, i och med att hans kontrakt löper ut i sommar så ser det ut som att en löneförhöjning ligger i nära, Williams en miljon dollar om året kan mycket väl 4-5 dubblas i sommar.
-Det ser ut som att han kan vara en topp 6-spelare i den här ligan för en lång tid, säger managern George McPhee till NHL.com

defacto_host2018
hostfest_centrum
allsvenskan

Skånela föll med uddamålet

Handboll Skånela förlorade med 25-26 i Vikingahallen mot Eskilstuna GUIF efter att sekretariatet hamnat i fokus sista sekunderna då man missade att sätta igång klockan.

division 3

FC Arlanda ur trean

Fotboll Sejouren för FC Arlanda i Division 3 blev ettårig, nu är man klara för fyran 2019.

allsvenskan

Seger mot Eslöw

Handboll Skånela vann i Damallsvenskan med 26-23 efter att Moa Andersson svarat för åtta mål: - Vi har revanschlusta från förra helgen, sa tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg.

EXTRA

Styrkebesked av Skånela

Handboll Skånela imponerade stort under söndagen när man slog OV Helsingborg med 26-21: - Vi följer spelplanen, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

Svår uppgift för Skånela mot seriefavoriten

Handboll Skånela möter seriefavoriten OV Helsingborg hemma i Märsta på söndagen: - Jag tycker att vi går in med en skön känsla inför denna match då vi överlag gjorde en bra prestation mot Kungälv och att försvarsspel och målvaktsspel var något som såg väldigt bra ut och något som vi ska bygga vidare på, säger assisterande tränare Kalle Andersson till klubbens hemsida.

sbrf_sep
komvuxq3_4
objekt3
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
connys
nrh
outsider
objekt4
objekt2