varumarke_defacto_sommar
William Karlsson spås en lysande framtid i NHL efter succéhösten.Foto: NHL.com

Karlsson hyllas av tränare och lagkamrater: ”Kommer vara kvar länge”

Inför säsongen var det många av experterna i NHL som inte ens hade märstafödde och wingsfostrade William Karlsson i Vegas trupp, på sin höjd var han ytterforward eller fjärdecenter. Tre månader in i säsongen har han tagit över lagets första kedja och leder interna poängligan tillsammans med kedjekamraten Jonathan Marchessault.

marstac_aug

Han blev förvisso poänglös i natt mot Anaheim men det råder inget tvivel om att tränaren Gerard Gallant har förtroende för honom. Han fick hela 21 minuters speltid och startade i övertidsperioden där han skakade fram flera lägen åt kedjekompisen Marschessault.

”Visste att jag hade det i mig”
I Columbus snittade han 12-13 minuter i fjärdekedjan och först i slutspelets två sista matcher då han plockade bort Sidney Crosby kom det egentliga genombrottet, under sommaren plockade Vegas honom:
– Jag var en offensiv spelare i Sverige, jag visste att jag alltid hade det i mig, jag visste att jag skulle få en chans här och jag ville verkligen ta den, säger William i en intervju med NHL.com.

Lagkamraterna är inte sena att hylla svensken. Veteranen James Neal stämmer in:
– Han är en bra spelare, han arbetar hårt och ären häst där ute, han är riktigt stark, riktigt smart och gör alltid de rätta valen där ute varje gång han har pucken.

Så fick han smeknamnet
Smeknamnet Wild Bill då? Det kom när han var ny i Anaheim hösten 2014, William var ganska lugn av sig och därav fick han namnet ”Wild Bill” som är motsatsen till vad han egentligen är. Han minns också en gång när Anaheims assisterande tränare Trent Yawney bad honom klippa det blonda yviga håret. Sagt och gjort, han trimmade till det, men tränaren var måttligt imponerad av klippningen och började skratta.

Blir kvar länge
Framtiden ser onekligen ljus ut, i den här takten kommer ligga omkring 70 poäng, i och med att hans kontrakt löper ut i sommar så ser det ut som att en löneförhöjning ligger i nära, Williams en miljon dollar om året kan mycket väl 4-5 dubblas i sommar.
-Det ser ut som att han kan vara en topp 6-spelare i den här ligan för en lång tid, säger managern George McPhee till NHL.com

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

SM-guld till Lilja

kampsport Förra lördagen gick SM i taekwondo och Kim Taekwondo hade fem deltagare i Västerås som kammade hem fyra medaljer inklusive ett guld till Lilja Östervall-Lyngbrant.

forskontor

FC Arlanda förstärker

Fotboll FC Arlanda har gjort klart med 20-årige anfallaren Aleksandar Jovanovic närmast från Division 1-laget Vasalund.

marknad_steninge

Inget VM för Jonas Eriksson

Fotboll Jonas Eriksson får se VM från tv-soffan i Sigtuna, bland de tio europeiska domare som får åka så är hans team inte med: - Ingenting är kommunicerat jag har inte fått veta något officiellt. På internet finns ett dokument med de av Fifa uttagna domarna. Vi var inte med på den listan. Vi har inte hört något av Fifa eller Uefa, säger Jonas till Radiosporten.

defacto_panorama_boka_mote
extra

SOK-möte med Sigtuna

Sport Sveriges Olympiska kommitté ska ha haft ett möte med politiker från bland annat Sigtuna kommun: - Inga kommentarer säger kommunstyrelsens ordförande, Olov Holst (M).

farbrorbla_host2017
happy_homes_sommar
Ystad-Skånela

Förlust mot topplaget

Handboll Skånela förlorade mot tabelltvåan IFK Ystad med 35-28 under söndagen: - Torsk mot ett för dagen tyngre och bättre Ystad. Hem och analysera, förändra och ge dom en rejäl kamp i vikingahallen, twittrar Jesper Östlund, tränare.

Milos stannar i FC Arlanda

Fotboll FC Arlanda förlänger med sin tränare Milos Ognjenovic: - Vi har jobbat ihop i ett år och byggt upp en mycket positiv relation, en familjär känsla i omklädningsrummet, säger Ognjenovic.

allsvenskan

Oavgjort för Skånela mot Drott

Handboll Trots bara 19 mål bakåt så blev det oavgjort för Skånela mot Drott: - Vi är i en liten downperiod nu, sa tränaren Fredrik Söderberg efter matchen.

Märsta IK vann seriefinal

Fotboll Märsta IK vann seriefinalen på fredagskvällen mot Järnvägens FC med 10-3: - Kul att återigen få se en av de yngre spelarna ta för sig, Mathyo Pato 17 år spelade och gjorde det mycket bra, berättar ledare Joakim Folmer-Hansen.

allsvenskan

Skånela föll i toppmötet

Handboll Trots en bra start förlorade Skånela på onsdagskvällen mot Hellton Karlstad med 21-18: - Det är inte alltid det klaffa, det gjorde det inte idag, sa tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Sigtunatalang till allsvenska klubben

Fotboll Saifur ”Safi” Rehman har lämnat Sigtuna för spel i Sirius organisation: - Det är långt kvar till att bli elitfotbollsspelare men att ta klivet in i en U16-trupp i en tipselitmiljö är ett litet steg på vägen, säger Sigtuna IF:s sportchef Ungdom Martin Möller.

William Karlsson: Fler vill hälsa på mig nu

Ishockey William Karlsson upplever sin kanske bästa tid som hockeyspelare med 21 poäng i NHL: - Ja, jag är glad över att vara här. Det är bra tryck på fansen, en bra stad, en bra organisation och jag trivs bra i Summerlin. Jag har nära till träningen och i­nte alltför långt till hemmaborgen. Träningsanläggningen ligger på andra sidan gatan och är sprillans ny. Den är super, säger William till Aftonbladet.

colorama_jan
connys
blackfriday
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
dogranch
standard
jul2018
vanster_mote
julgranshamtning
vidargatan7
agy2
nfc_vinter
jul2018
matcher_skanela
lions_standard
Norra Redovisningshuset
solrosvagen28
borg
slutstation