centrum_ettar
William Karlsson spås en lysande framtid i NHL efter succéhösten.Foto: NHL.com

Karlsson hyllas av tränare och lagkamrater: ”Kommer vara kvar länge”

Inför säsongen var det många av experterna i NHL som inte ens hade märstafödde och wingsfostrade William Karlsson i Vegas trupp, på sin höjd var han ytterforward eller fjärdecenter. Tre månader in i säsongen har han tagit över lagets första kedja och leder interna poängligan tillsammans med kedjekamraten Jonathan Marchessault.

Han blev förvisso poänglös i natt mot Anaheim men det råder inget tvivel om att tränaren Gerard Gallant har förtroende för honom. Han fick hela 21 minuters speltid och startade i övertidsperioden där han skakade fram flera lägen åt kedjekompisen Marschessault.

”Visste att jag hade det i mig”
I Columbus snittade han 12-13 minuter i fjärdekedjan och först i slutspelets två sista matcher då han plockade bort Sidney Crosby kom det egentliga genombrottet, under sommaren plockade Vegas honom:
– Jag var en offensiv spelare i Sverige, jag visste att jag alltid hade det i mig, jag visste att jag skulle få en chans här och jag ville verkligen ta den, säger William i en intervju med NHL.com.

Lagkamraterna är inte sena att hylla svensken. Veteranen James Neal stämmer in:
– Han är en bra spelare, han arbetar hårt och ären häst där ute, han är riktigt stark, riktigt smart och gör alltid de rätta valen där ute varje gång han har pucken.

Så fick han smeknamnet
Smeknamnet Wild Bill då? Det kom när han var ny i Anaheim hösten 2014, William var ganska lugn av sig och därav fick han namnet ”Wild Bill” som är motsatsen till vad han egentligen är. Han minns också en gång när Anaheims assisterande tränare Trent Yawney bad honom klippa det blonda yviga håret. Sagt och gjort, han trimmade till det, men tränaren var måttligt imponerad av klippningen och började skratta.

Blir kvar länge
Framtiden ser onekligen ljus ut, i den här takten kommer ligga omkring 70 poäng, i och med att hans kontrakt löper ut i sommar så ser det ut som att en löneförhöjning ligger i nära, Williams en miljon dollar om året kan mycket väl 4-5 dubblas i sommar.
-Det ser ut som att han kan vara en topp 6-spelare i den här ligan för en lång tid, säger managern George McPhee till NHL.com

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

EXTRA

Eklund tillbaka i Arlanda och lovar poängrekord

Innebandy Daniel Eklund väljer på nytt att komma tillbaka till Arlanda IBK efter en kort utflykt till Rosersbergs IK: - Daniel är en fantastisk kille både på och utanför plan, och har ett driv som kommer att tillföra mycket för klubben förutom det poäng han kommer att producera i herrfyran, uppger ordföranden Mattias Nordahl.

aretsforetag

Olsson stannar

Handboll Skånela IF får behålla Fredrik Olsson, det meddelar klubben dagen efter att allsvenskan spelats klart för deras del.

februari
EXTRA

Säsongen är över för Skånela

Handboll Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

foretagarlunch
forskontor

FC Arlanda vann efter två oavgjorda

Fotboll FC Arlanda mötte Ängby på lördagen och vann med 1-0 efter mål av Aleksander Jovanovic: - Vi gör en bra laginsats idag och jag är säker på att vi kommer att vara redo när serien börjar i april, säger lagkapten Michael Aslan.

EXTRA

Äkta hattrick av Wille

Ishockey William Karlsson slog till med ett äkta hattrick under söndagskvällen: - Det känns rätt coolt, det måste jag erkänna, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern mot Calgary.

Allsvenskan

Skånela får kvala sig kvar

Handboll Skånela får kvala sig kvar i Allsvenskan, det står klart sedan man förlorat mot AIK. Inte heller en seger hade hjälp då Spårvägen kryssade mot OV Helsingborg: - Vi ville ha två poäng för att komma stärkta till kvalet. jättetråkigt att vi inte levererar, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

kvaljakten!

Skånela körde över tabelltvåan

Handboll Man kom inte till Märsta för att spela av matchen var beskedet från Varbergs tränarstab inför matchen, men Skånela vann klart i det som kan vara assisterande tränare Jesper Östlunds sista match i Vikingahallen: - Det är en fantastisk insats av hela laget och vi gör det vi ska, säger Östlund till märsta.nu efteråt.

Kvaljakten!

Ödesmatch för Skånela ikväll

Handboll Skånela möter Varberg i en ödesmatch ikväll. Förlust och kvalschansen är borta: - Hela veckan har självklart fokuserats på att vara så förberedda taktiskt, mentalt och fysiskt som möjligt inför kvällens match, uppger tränare Jimmy Karlsson för Skånelas hemsida.

video

Wille närmar sig 40 mål

Ishockey I natt slog han till igen och nu närmar sig William Karlsson 40 mål i NHL: - Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

standard
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
objekt4
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
vuxentutbildning
sangensemble
objekt3
standard_start
objekt2
nfc_vinter
outsider_defacto
Festspecialisten – Standard