defacto_panorama
William Karlsson spås en lysande framtid i NHL efter succéhösten.Foto: NHL.com

Karlsson hyllas av tränare och lagkamrater: ”Kommer vara kvar länge”

Inför säsongen var det många av experterna i NHL som inte ens hade märstafödde och wingsfostrade William Karlsson i Vegas trupp, på sin höjd var han ytterforward eller fjärdecenter. Tre månader in i säsongen har han tagit över lagets första kedja och leder interna poängligan tillsammans med kedjekamraten Jonathan Marchessault.

Han blev förvisso poänglös i natt mot Anaheim men det råder inget tvivel om att tränaren Gerard Gallant har förtroende för honom. Han fick hela 21 minuters speltid och startade i övertidsperioden där han skakade fram flera lägen åt kedjekompisen Marschessault.

”Visste att jag hade det i mig”
I Columbus snittade han 12-13 minuter i fjärdekedjan och först i slutspelets två sista matcher då han plockade bort Sidney Crosby kom det egentliga genombrottet, under sommaren plockade Vegas honom:
– Jag var en offensiv spelare i Sverige, jag visste att jag alltid hade det i mig, jag visste att jag skulle få en chans här och jag ville verkligen ta den, säger William i en intervju med NHL.com.

Lagkamraterna är inte sena att hylla svensken. Veteranen James Neal stämmer in:
– Han är en bra spelare, han arbetar hårt och ären häst där ute, han är riktigt stark, riktigt smart och gör alltid de rätta valen där ute varje gång han har pucken.

Så fick han smeknamnet
Smeknamnet Wild Bill då? Det kom när han var ny i Anaheim hösten 2014, William var ganska lugn av sig och därav fick han namnet ”Wild Bill” som är motsatsen till vad han egentligen är. Han minns också en gång när Anaheims assisterande tränare Trent Yawney bad honom klippa det blonda yviga håret. Sagt och gjort, han trimmade till det, men tränaren var måttligt imponerad av klippningen och började skratta.

Blir kvar länge
Framtiden ser onekligen ljus ut, i den här takten kommer ligga omkring 70 poäng, i och med att hans kontrakt löper ut i sommar så ser det ut som att en löneförhöjning ligger i nära, Williams en miljon dollar om året kan mycket väl 4-5 dubblas i sommar.
-Det ser ut som att han kan vara en topp 6-spelare i den här ligan för en lång tid, säger managern George McPhee till NHL.com

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Maria historisk vinnare i Vimmerby

Motor Maria Karlsson, Skepptuna Motorklubb, har vunnit Semesterracet för femte gången: - Underbart, det här trodde jag inte innan, sa Maria till Vimmerby tidning.

sap_valet2018
sportfiskebanner2

Tony fortsätter karriären i Almtuna

Ishockey Tony Mårtensson ger inte upp karriären utan fortsätter i Almtuna efter att ha spelat i Linköping den gångna säsongen: - Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, säger Tony i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
socialutmarkelse
division 3

Märsta IK tappade viktiga poäng

Fotboll Märsta IK åkte överraskande på en förlust mot Västerås IK: - Vi spelar bra i första men de straffar oss i andra, säger tränare Kaj Eskelinen.

steningeslottsommar

Talanger till Utvecklingslägret i Halmstad

Fotboll Märsta IK skickar Benjamin Suskic och Linnea Wennerg till Halmstad för att representera Uppland i utvecklingslägret: - Kul för Märsta IK att två spelare som är fostrade i MIK sen fotbollsskolan nu kommit så långt i sin utveckling.

division 3

FC Arlanda byter tränare

Fotboll FC Arlanda byter tränare efter tio omgångar i serien när man parkerar på nedflyttningsplats:- Föreningen tackar Milos och Dragomir för deras tid, där de visat ett stort hjärta och hängivenhet mot föreningen, skriver FC Arlanda i ett uttalande.

EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

outsider_moderat
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
objekt2
outsider_defacto
connys
sap_outsider
yearlingsales
forskontor
sigtunavatten_standard
val2018
objekt3
nfc_vinter
objekt4