midsommar
William Karlsson efter sitt 30:e målFoto: Twitter/Vegas Golden Knights

Karlsson: Hade aldrig kunna drömma om det

Första drömmen var att spela i NHL för wingsfostrade William Karlsson, nu inte bara spelar han i NHL utan han har även skjutit in 30 mål under en och samma säsong: - Det hade jag aldrig kunnat drömma om, men nu är jag här och det är väl bara att fortsätta, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern mot Edmonton i morse.

Han var förste Vegas-spelare som nådde 20 mål, nu är han den förste att göra 30, dessutom har han en skottprocent som är hysterisk i NHL, mål på vart fjärde skott. I mitten av matchen mot Edmonton kom 3-0 från Willams klubba,i samband med det kom även 100 poäng i karriären.
– Skönt att få det gjort. Jag har haft bra chanser i några matcher på slutet utan att kunna sätta pucken, säger ”Wild Bill” som han kallas till Aftonbladet.

På plats fanns även pappa Lars och brodern Kristoffer.
– Ja, vi hade hoppats att jag skulle göra det 30:e målet nu när de är här på besök och att jag fick till det känns väldigt kul, säger William till tidningen.

Pucken den fick han behålla för att ta med hem och lägga i prisskåpet, eller kanske pappa Lars tar med den till Märsta. Coachen Gerrard Gallant är fortsatt lyrisk över sin svenske guldklimp.
– ”Bill” har varit en av våra bästa spelare ända sedan början och fortsätter vara det kväll efter kväll. Jag är väldigt glad för honom att nått den här milstolpen.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

brf_englamarken
EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

varen2018
sportfiskebanner2
februari

Helgens matcher

Fotboll I Division 3 är det viktigt bottenmöte mellan FC Arlanda-Håbo medan Märsta IK jagar vidare i toppen med bortamatch mot Heby.

vuxenutbildning2

Pantzar till landslaget

Basket 18-årige sensationen Melwin Pantzar från Valsta har tagits ut till landslaget: - Truppen är ungefär den samma som tagit oss dit vi är idag, och precis som i varje fönster så försöker vi ta in några nya ansikten. Den här gången är Melwin med, som utvecklats mycket under de senaste månaderna, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Helgens matcher

Fotboll Rosersbergs IK föll i seriefinalen mot Rådmansö och får ta nya tag på lördag. Hemmamatch är det för Märsta IK i toppjakten, man kan ävenfå hjälp av FC Arlanda som möter Enköping borta.

standard_ridskola
nfc_vinter
outsider_moderat
vuxentutbildning
connys
objekt4
objekt2
val2018
forskontor
objekt3
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
sap_outsider