centrum_ettar
William Karlsson efter sitt 30:e målFoto: Twitter/Vegas Golden Knights

Karlsson: Hade aldrig kunna drömma om det

Första drömmen var att spela i NHL för wingsfostrade William Karlsson, nu inte bara spelar han i NHL utan han har även skjutit in 30 mål under en och samma säsong: - Det hade jag aldrig kunnat drömma om, men nu är jag här och det är väl bara att fortsätta, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern mot Edmonton i morse.

Han var förste Vegas-spelare som nådde 20 mål, nu är han den förste att göra 30, dessutom har han en skottprocent som är hysterisk i NHL, mål på vart fjärde skott. I mitten av matchen mot Edmonton kom 3-0 från Willams klubba,i samband med det kom även 100 poäng i karriären.
– Skönt att få det gjort. Jag har haft bra chanser i några matcher på slutet utan att kunna sätta pucken, säger ”Wild Bill” som han kallas till Aftonbladet.

På plats fanns även pappa Lars och brodern Kristoffer.
– Ja, vi hade hoppats att jag skulle göra det 30:e målet nu när de är här på besök och att jag fick till det känns väldigt kul, säger William till tidningen.

Pucken den fick han behålla för att ta med hem och lägga i prisskåpet, eller kanske pappa Lars tar med den till Märsta. Coachen Gerrard Gallant är fortsatt lyrisk över sin svenske guldklimp.
– ”Bill” har varit en av våra bästa spelare ända sedan början och fortsätter vara det kväll efter kväll. Jag är väldigt glad för honom att nått den här milstolpen.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

aretsforetag
kvaljakten!

Skånela körde över tabelltvåan

Handboll Man kom inte till Märsta för att spela av matchen var beskedet från Varbergs tränarstab inför matchen, men Skånela vann klart i det som kan vara assisterande tränare Jesper Östlunds sista match i Vikingahallen: - Det är en fantastisk insats av hela laget och vi gör det vi ska, säger Östlund till märsta.nu efteråt.

pedagog2018
Kvaljakten!

Ödesmatch för Skånela ikväll

Handboll Skånela möter Varberg i en ödesmatch ikväll. Förlust och kvalschansen är borta: - Hela veckan har självklart fokuserats på att vara så förberedda taktiskt, mentalt och fysiskt som möjligt inför kvällens match, uppger tränare Jimmy Karlsson för Skånelas hemsida.

februari
video

Wille närmar sig 40 mål

Ishockey I natt slog han till igen och nu närmar sig William Karlsson 40 mål i NHL: - Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

foretagarlunch
sigtuna_bygglov

Kaptenen stannar i Skånela

Handboll Förlängningarna i Skånela kommer i rasande tempo och på bara en veckas tid har man gjort klart med flera nyckelspelare, nu har även kaptenen Isak Nielsen kritat på ett nytt kontrakt.

Lyckat Veteran-SM för IFK Märsta

Friidrott IFK Märsta har varit med en trupp på Veteran-SM i Västerås: - Det var ett lyckat mästerskap för klubben då vi tog fem guld, sex silver och tre brons, berättar Tomas Bengtsson i IFK Märsta.

Oavgjort för Arlanda mot Farsta

Fotboll FC Arlanda mötte FOC Farsta på lördagen och hämtade upp 0-3 till 3-3: - Vi får inte riktigt till det i den första halvleken samtidigt som Farsta gör det mycket bra, säger sportchefen Eddie Khalaf.

Resultaten från Vasaloppet

Sport Flera kommuninvånare samt åkare från lokala klubbar åkte Vasaloppet. Bäst gick det för Carola Eriksson som slutade på plats 89.

Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt2
sangensemble
nfc_vinter
veterankraft_standard
standard
matcher_skanela
objekt3
Festspecialisten – Standard
vuxentutbildning
standard_start
outsider_defacto