julbanner
William Karlsson efter sitt 30:e målFoto: Twitter/Vegas Golden Knights

Karlsson: Hade aldrig kunna drömma om det

Första drömmen var att spela i NHL för wingsfostrade William Karlsson, nu inte bara spelar han i NHL utan han har även skjutit in 30 mål under en och samma säsong: - Det hade jag aldrig kunnat drömma om, men nu är jag här och det är väl bara att fortsätta, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern mot Edmonton i morse.

Han var förste Vegas-spelare som nådde 20 mål, nu är han den förste att göra 30, dessutom har han en skottprocent som är hysterisk i NHL, mål på vart fjärde skott. I mitten av matchen mot Edmonton kom 3-0 från Willams klubba,i samband med det kom även 100 poäng i karriären.
– Skönt att få det gjort. Jag har haft bra chanser i några matcher på slutet utan att kunna sätta pucken, säger ”Wild Bill” som han kallas till Aftonbladet.

På plats fanns även pappa Lars och brodern Kristoffer.
– Ja, vi hade hoppats att jag skulle göra det 30:e målet nu när de är här på besök och att jag fick till det känns väldigt kul, säger William till tidningen.

Pucken den fick han behålla för att ta med hem och lägga i prisskåpet, eller kanske pappa Lars tar med den till Märsta. Coachen Gerrard Gallant är fortsatt lyrisk över sin svenske guldklimp.
– ”Bill” har varit en av våra bästa spelare ända sedan början och fortsätter vara det kväll efter kväll. Jag är väldigt glad för honom att nått den här milstolpen.

icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

defacto_host2018

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

julbanner2

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

fme_jul

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

sigtuna_funkis
lager_bilnet
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

nrh_lania
komvuxq3_4
colorama_vinter
vanster_jul
objekt4
objekt2
connys
sigtunavatten_standard
outsider
objekt3
funkis_2