halloween_centrum
Pierre Cengiz-Edstrand (MP)Foto: Pressbild
Olov Holst (M)Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Kaosartat i Kommunstyrelsen

Det var kaosartat i kommunstyrelsen på måndagen när kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (MP) inte röstade med Socialdemokraterna och Liberalerna.

centrum_artikel

Miljöpartiet deklarerade nyligen att man inte avser agera ”röstboskap” åt Socialdemokraterna och Liberalerna. På måndagens kommunstyrelsesammanträde kom ett smakprov på vad som kan hända när kommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand inte röstade med (S) och (L), helt plötsligt fick oppositionen majoritet. Enligt oppositionsrådet Olov Holst (M) ville Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) då bordlägga ett ärende som oppositionen ville hantera.
– Därefter förlorade Socialdemokraterna och Liberalerna samtliga tretton voteringar, vilket måste vara något slags svenskt rekord i förlorade omröstningar för en ”majoritet” vid ett och samma möte. Socialdemokraterna och Liberalerna har med andra ord inte längre majoritet i kommunen då Miljöpartiet stödde oppositionen i samtliga voteringar.

Olov Holst anser att Ibrahim Khalifa i och med sitt agerande brutit mot lagen eftersom det fanns en majoritet i Kommunstyrelsen som ville behandla ärendet. Oppositionen svarade tillsammans med (MP) för att bordlägga i stort sett alla andra ärenden, de enda som behandlades var Wings-avtalet och anställningen av en ekonomichef.
– Det är häpnadsväckande vilka uttryck maktfullkomligheten tar sig när socialdemokraterna till slut inser att de inte längre har majoritet, säger Olov Holst (M) till märsta.nu

Oppositionen avser nu att anmäla Ibrahim Khalifa för brott mot kommunallagen. Anledningen till att ärendet inte kom upp ska ha varit att det skulle beredas ytterligare, något som Holst inte köper eftersom oppositionen under flera års tid fått handlingar och ärenden på sittande möte:
– Att förlora tretton voteringar vid ett och samma KS-möte visar att S och L inte längre kontrollerar en majoritet i kommunen. Då går det inte att regera i längden. Det är dags för S att inse att deras dagar vid makten är räknade, fortsätter Holst (M).

Två miljöpartier i kommunen
Under morgonen skickade Henrik Naglitsch, ersättare för Miljöpartiet i fullmäktige ut ett pressmeddelande med anledning av kaoset. Enligt pressmeddelandet har Pierre Cengiz-Edstrand gjort Sverigedemokraterna till vågmästare. Även förre ordföranden Elwood Overholt är delaktig i pressmeddelandet:
– Miljöpartiet i Sigtuna är nu i fritt fall. Den politik som Miljöpartiet i helgen enades om vid sin kongress är idag och på ett enda dygn helt bortsopad
av Pierre Cengiz Edstrand som skall föreställa MP:s kommunalråd i Sigtuna kommun, säger MPs tidigare ordförande i Sigtuna, Elwood Overholt.

Det finns nu två miljöpartier i kommunen, står det i pressmeddelandet. Även KF-ledamoten Karolina Windefalk agerar med Overholt och Nagltisch. Pierre Cengiz-Edstrand säger i ett svar till redaktionen att han har styrelsens och medlemmarnas förtroende att driva miljöpartistisk politik i kommunen.

Uppdaterad kl 9.28

mp_host_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

centrum_helsida2020

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

dack-helsida
bostad_helsida
2020_helsida
connys_helsida
helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider