center_pan21
Foto: Garagefilm

Känslor temat under lovet

Höstlovet i kommunen bjuder på ett stort antal konst- och kulturaktiviteter på temat känslor för barn och ungdomar.

centrum_artikel

Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov i kommunen. Då får barn och ungdomar, samt modiga vuxna som vill, chans att utrycka sina känslor genom konsten. Kulturpedagogen Anna Hedberg har satt ihop programmet:
– Även om fokus är på barn och unga så vill vi välkomna vuxna i alla åldrar också. Det är roligt att skapa aktiviteter inom konst och historia, där generationer kan mötas. Vi ser till att aktiviteterna kan utföras på olika nivåer som passar olika åldrar och förutsättningar, och det finns en stor variation när det gäller olika tekniker, säger hon.

Professionella konstnärer som även är pedagoger leder aktiviteterna. De kommer att vara kostnadsfria och spridas ut på både Sigtuna Museum och ValstaKonst för att så många som möjligt ska ha chans att ta del av dem.
– Vår förhoppning är att deltagarna upptäcker och utvecklar sina egna behov av att uttrycka sig – och att de har roligt. Vi önskar att de får upp ögonen för att både Sigtuna museum och ValstaKonst är platser som tillhör dem, att vi finns här för dem, fortsätter Anna Hedberg.Satsningen finansieras genom bland annat bidrag från Lovpengen som staten delar ut i syfte att främja lovverksamhet för barn i åldern 6-15 år.

Här kan du se alla höstlovsaktiviteter

oppethus_helsida
koppar_helsida
centrum_helsida2020

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
julmarknad_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

jul2021
dack-helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

mp_host_helsida
defacto_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
koppar_outsider
nrh
dack-outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider