nationaldag_pan
Foto: Garagefilm

Känslor temat under lovet

Höstlovet i kommunen bjuder på ett stort antal konst- och kulturaktiviteter på temat känslor för barn och ungdomar.

Nästa vecka, vecka 44, är det höstlov i kommunen. Då får barn och ungdomar, samt modiga vuxna som vill, chans att utrycka sina känslor genom konsten. Kulturpedagogen Anna Hedberg har satt ihop programmet:
– Även om fokus är på barn och unga så vill vi välkomna vuxna i alla åldrar också. Det är roligt att skapa aktiviteter inom konst och historia, där generationer kan mötas. Vi ser till att aktiviteterna kan utföras på olika nivåer som passar olika åldrar och förutsättningar, och det finns en stor variation när det gäller olika tekniker, säger hon.

Professionella konstnärer som även är pedagoger leder aktiviteterna. De kommer att vara kostnadsfria och spridas ut på både Sigtuna Museum och ValstaKonst för att så många som möjligt ska ha chans att ta del av dem.
– Vår förhoppning är att deltagarna upptäcker och utvecklar sina egna behov av att uttrycka sig – och att de har roligt. Vi önskar att de får upp ögonen för att både Sigtuna museum och ValstaKonst är platser som tillhör dem, att vi finns här för dem, fortsätter Anna Hedberg.Satsningen finansieras genom bland annat bidrag från Lovpengen som staten delar ut i syfte att främja lovverksamhet för barn i åldern 6-15 år.

Här kan du se alla höstlovsaktiviteter

helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

retro_helsida
2020_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

nationaldag_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
retro_outsider
mp_outsider2022
connys