defacto_pan2020

Kan införas lokala begränsningar

Det kan bli aktuellt med lokala smittförbud i regionen.

centrum_artikel

Eftersom covid-19 nu ökar igen i regionen och det noterades nio fall vid den senaste mätningen i kommunen så överväger nu smittskyddsläkare att lokala smittskyddsråd kan inrättas rapporterar SVT Stockholm.

Det kan handla om avrådan till allmänheten om att gå på restauranger, åka kollektivtrafik eller besöka äldreboenden. Äldreboendena i kommunen öppnades upp för snart två veckor sedan. Vid lokala utbrott kommer det bli aktuellt med smittskyddsåtgärder. fortsatt uppmanar Maria Rotzén Östlund, tillförordnad smittskyddsläkare vid Region Stockholm, att man ska hålla fysisk distans, ta ansvar, att inte trängas på köpcenter, restauranger och dansgolv. Man ska överhuvudtaget undvika trängsel.

2020_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
connys