stationshusen

Kan dröja två månader innan rälsen är lagad

Det kan dröja uppemot 1-2 månader innan pendeltågstrafiken går som den ska igen på grund av den trasiga rälsen i Häggvik.

centrum_artikel

I mitten av förra veckan spårade ett godståg ut vid Häggvik station. Tåget skadade 2 kilometer räls samt kontaktledningen ovanför. Nu kan det dröja så länge som 1-2 månader innan rälsen är lagad och trafiken kan gå som vanligt igen uppger P4 Stockholm.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att fjärrtågen går före pendeltågen, något som trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) vill ändra på. Prognosen är dock osäker, detta för att det hänger på kylan huruvida det går att svetsa eller inte. Vid mer än -5 så kan det bli svårt att få svetsskarvar att hålla. Fjärrtåg och tågen till Arlanda kommer att klara sig enligt Trafikverkets presschef.

connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
connys