nationaldag_pan
Kristoffer Tamsons (M)Foto: Pressbild

Kan bli höjda biljettpriser

SL spår höjd biljettpriser på grund av minskat resande under pandemin.

Dagens Nyheter rapporterar att biljettpriserna i SL-trafiken kan höjas på grund av miljardförlust under pandemiåren 2019-2020.
– Jag tror att vi måste vara ärliga med att hålla alla dörrar öppna. Det är ingen som vill höja priset men om det står mellan det och att skära ner på trafiken tror jag många är villiga att betala lite mer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M), till DN.

Ett annat alternativ man ser över är att förändra biljettsystemet innan man höjer priser för att skapa intäkter.
– Ser vi permanenta förändringar i resandemönstret så måste vi anpassa utbudet. Det kan vara att vissa är på jobbet några dagar i veckan och jobbar hemma resten av tiden. Då ska det finnas biljetter som är anpassade efter det, uppger kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) för DN.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

nationaldag_helsida
helsida
retro_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out