centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Swedavia

Kampanj mot tvångsgifte rann ut i sanden

Liberalerna i Sigtuna kommun slog på stort om att genomföra en kampanj mot tvångsgifte på Arlanda, men när det kom till kritan blev det inte av: - Vi i Sigtunas ledning har varit tydliga med vad vi både vill agera och ta ansvar och är beredda att göra det. Det är en viktig fråga för oss. Jag har försökt efterforska om ett sådant erbjudande kommit till Sigtuna kommuns förvaltning, men inte hittat några spår efter något sånt, säger kommunalrådet Dan Rosenholm (L) i mail till redaktionen.

centrum_artikel

Tidningen Mitt i rapporterade i veckan om att ingen kommun eller myndighet nappat på erbjudande om att kampanja mot tvångsgifte på Arlanda under sommaren. Detta trots att Sigtuna kommun som värdkommun för Arlanda visat stort intresse. Men enligt kommunalrådet Dan Rosenholm (L) har Sigtuna kommun inte fått någon förfrågan från Swedavia att annonsera eller hålla kampanj på Arlanda.
– Jag är personligen besviken att det inte blev någon kampanj mot tvångsgifte på Arlanda under sommaren, ännu mer besvikna är säkert de flickor som vi inte lyckats rädda undan den här typen av modernt slaveri. Nu vet vi i alla fall att Swedavia inte gett upp projektet så vi kan se till att aktiviteter kommer igång i god tid innan nästa sommar. Det är alltså huvudsakligen under sommarloven som flickor luras iväg för att giftas bort, kan vara bra att veta för den som inte är insatt, uppger Rosenholm för märsta.nu

Johan Live, pressansvarig på Swedavia, säger till Mitt I att det inte kommit någon konkret förfrågan från någon att annonsera.
– Det skulle inte vara vår kampanj men vi skulle upplåta ytan och vara budbärare. Det var, och är, vi positiva till, säger Johan Live till Mitt I.

Johan Live säger att Swedavia fortfarande är öppna för att upplåta utrymme om det kommer in en konkret förfrågan. Dan Rosenholm är dock kritisk till hela agerandet från Swedavias sida:
– Vi gjorde redan vid uppvaktningen klart för Swedavia att Sigtuna som värdkommun för Arlanda har ett alldeles speciellt ansvar, ett ansvar vi var beredda att ta. Under augusti och september har vi i Sigtunaliberalerna vid ett antal tillfällen kontaktat Swedavia för att kolla läget, vad som gjorts och naturligtvis trycka på så att arbetet inte skulle avstanna, utan att egentligen få några svar.

Johan Live ger ett svar till märsta.nu om situationen mellan Swedavia och Sigtuna kommun:
– Då kan vi bara beklaga att vi inte nått fram med informationen om vår inställning till en eventuell kampanj till Sigtuna kommun. Vi är, som vi sedan tidigare meddelat bland annat i ett flertal mediapubliceringar, positiva till att upplåta plats åt den myndighet/kommun som vill sprida information kring detta på våra flygplatser. Vi tar snarast kontakt med Sigtuna kommun för att höra hur vi kan vara behjälpliga om kommunen har ett budskap att sprida i frågan.

connys_helsida
salong_elisabeth_helsida
aretslarling
happy_homes_mars
defacto_helsida
speedy_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
connys