moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Kamerorna stör kriminella verksamheten i Valsta

Tidigare i veckan rapporterade märsta.nu om att Valsta kommer att få tillfälliga kameror: - Invånarna i Sigtuna kommun pekar ut Valsta som det område där de känner sig mest otrygga, säger kommunpolisen Jonas Junered.

Valsta får tillfälliga kameror meddelade lokalpolisområdeschef Emil Andersson tidigare i veckan. Anledningen är att invånarna i Sigtuna kommun pekar ut Valsta som det område där de känner sig mest otrygga i enligt kommunpolisen Jonas Junered.
– Vi har till exempel gjort många beslag av narkotika i och kring Valsta Centrum, säger Junered till Sigtuna kommuns facebooksida.

Var kamerorna sitter är hemligt enligt Junered, men han har redan märkt att de stör den kriminella verksamheten:
– Det är klart att de personer som sysslar med kriminalitet blir störda över att veta att det finns kameror som kan fånga deras handlingar och identifiera dem.

happyhomes_sommar2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida
jul2021
valsta-jul_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider