defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Kameror ersätter tågvärdarna

SL ersätter tågvärdarna med kameror vid dörrarna istället.

SL kommer att plocka bort tågvärdarna som sitter i tågen och bland annat öppnar dörrar. Men i framtiden ska arbetet automatiseras med kameror vid pendeltågens dörrar som ska känna av när dörrarna kan öppnas och stängas rapporterar Radio Stockholm:
– Tågvärdarna ska användas till mer resenärsnära service. Här ska ingen behöva vara orolig för att förlora sin anställning, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsosns till SR.

Beslutet som fattas nästa vecka har ett kritik av Vänsterpartiet, enligt (V) är det 400 personer som ska omplaceras.
– Hot och våld ökar på tågen och är redan ett problem som fackförbundet SEKO har lyft. Att i detta läge då ta bort tågvärdarna som finns för säkerhet och trygghet ombord är oansvarigt och kontraproduktivt, säger Anna Sehlin (V), oppostionsregionråd.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider
outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
nrh
moderat_outsider
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider