centrum_standard
Kyligt i lokaler på EddaskolanFoto: Arkivbild

Kallt i skola: Vi extrakläder i köket

Det är så kallt på Eddaskolan i Märsta att personal har extrakläder i skolköket samt att barnen fryser i matsalen: - Det har pågått under två års tid, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

centrum_standard

märsta.nu var under torsdagen i kontakt med personal på Eddaskolan i Märsta. Enligt personalen var det så kallt i matsalen att man var tvungen att ha extrakläder i köket. För att råda bot mot det hela skaffade skolan tjockare tröjor kort efter att märsta.nu kontaktat Sigtuna kommun.
– De har kommit och tittat på fönster och beställt tröjor, säger en i personalen till märsta.nu

Rikshem äger fastigheten
Men problemet kommer inte att lösa sig med tröjorna enligt märsta.nu:s källa. Det är generellt kallt i skolan då elementen inte längre fungerar, skolfastigheten ägs inte av Sigtuna kommun utan Rikshem, men det är kommunen som är huvudman för själva skolan och ansvarar för att barnen har en trivsam skolmiljö.
– Vi funderar på att kontakta Arbetsmiljöverket om saken, det kan inte vara ok att vi ska behöva ha extrakläder på oss när vi arbetar, det är så klart mest synd om barnen som får frysa, säger den person som varit i kontakt med märsta.nu

Trots att det är jullov pågår verksamhet med barn i skolan denna vecka.
-Varken rektor eller kommunen vidtar åtgärder, vi har poängterat detta för dem, säger uppgiftslämnaren.

Tillfälliga element
Under en tid har det funnits tillfälliga element som ska värma i köket, men dessa är så pass små att effekten uteblir:
– Det värmer inte ett kök eller en matsal. Det har varit så här i nästan två år, berättar uppgiftslämnaren.

Undersökte saken
Tillförordnade förvaltningschefen Ingemar Johansson skriver i mail till märsta.nu att det stämmer att det är kallt i kök och matsal samt andra ställen i skolan men att kökspersonal inte går med ytterkläder:
– De går med kläder + extra kläder som tvättas i köket som alltså inte lämnar köket, uppger Johansson.

Agerar först efter märsta.nu-kontakt
Johansson bekräftar också att man köper in ett extra lager med kökskläder till personalen. Rikshem som äger fastigheten har kopplats in. Men trots att skolan beställt in element tidigare för att sätta in i köket verkar man omedvetna om situationen med kyliga lokaler:
– De har ju bett om extra element och när cheferna varit i köket så har det påtalats, det är självklart att de säger sig inte känna till problemet, men det har pågått i två år, försäkrar uppgiftslämnaren.

”Åtgärdar aktuella problem”
Ingemar Johansson säger att han lite har kännedom om hur länge det varit kyligt på skolan eftersom han är till förordnad förvaltningschef nu under jul- och nyårsledigheten:
– För att ta reda på detta och om problemen påtalats tidigare, t ex i samband med skyddsronder, behövs lite mer tid, då ansvariga är på ledighet. Det vi gör just nu är att se till att aktuella problem åtgärdas så snart som möjligt.

Fotnot: märsta.nu har tidigare rapporterat om Eddaskolan där föräldrar upplever att kommunen inte prioriterar skolgården som är undermålig vid regnväder.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Spårspring orsakar problem i pendeltågstrafiken

Nyheter Spårspring är ett stort problem i pendeltågstrafiken, därför vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att det vidtas åtgärder mot det: - Det här slår sönder människor vardag, säger han till Stockholmdirekt.

kulturklapp

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Nyheter Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

magget_dejt

Tyck till om framtidens polis

Nyheter Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

forskontor
happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

objekt4
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
standard
connys
vinterstudiobf
biokalla_dec
objekt3
oppethus
nfc_vinter
objekt2
objekt1