invigning_clasohlsson
Kyligt i lokaler på EddaskolanFoto: Arkivbild

Kallt i skola: Vi extrakläder i köket

Det är så kallt på Eddaskolan i Märsta att personal har extrakläder i skolköket samt att barnen fryser i matsalen: - Det har pågått under två års tid, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

banner_artikel

märsta.nu var under torsdagen i kontakt med personal på Eddaskolan i Märsta. Enligt personalen var det så kallt i matsalen att man var tvungen att ha extrakläder i köket. För att råda bot mot det hela skaffade skolan tjockare tröjor kort efter att märsta.nu kontaktat Sigtuna kommun.
– De har kommit och tittat på fönster och beställt tröjor, säger en i personalen till märsta.nu

Rikshem äger fastigheten
Men problemet kommer inte att lösa sig med tröjorna enligt märsta.nu:s källa. Det är generellt kallt i skolan då elementen inte längre fungerar, skolfastigheten ägs inte av Sigtuna kommun utan Rikshem, men det är kommunen som är huvudman för själva skolan och ansvarar för att barnen har en trivsam skolmiljö.
– Vi funderar på att kontakta Arbetsmiljöverket om saken, det kan inte vara ok att vi ska behöva ha extrakläder på oss när vi arbetar, det är så klart mest synd om barnen som får frysa, säger den person som varit i kontakt med märsta.nu

Trots att det är jullov pågår verksamhet med barn i skolan denna vecka.
-Varken rektor eller kommunen vidtar åtgärder, vi har poängterat detta för dem, säger uppgiftslämnaren.

Tillfälliga element
Under en tid har det funnits tillfälliga element som ska värma i köket, men dessa är så pass små att effekten uteblir:
– Det värmer inte ett kök eller en matsal. Det har varit så här i nästan två år, berättar uppgiftslämnaren.

Undersökte saken
Tillförordnade förvaltningschefen Ingemar Johansson skriver i mail till märsta.nu att det stämmer att det är kallt i kök och matsal samt andra ställen i skolan men att kökspersonal inte går med ytterkläder:
– De går med kläder + extra kläder som tvättas i köket som alltså inte lämnar köket, uppger Johansson.

Agerar först efter märsta.nu-kontakt
Johansson bekräftar också att man köper in ett extra lager med kökskläder till personalen. Rikshem som äger fastigheten har kopplats in. Men trots att skolan beställt in element tidigare för att sätta in i köket verkar man omedvetna om situationen med kyliga lokaler:
– De har ju bett om extra element och när cheferna varit i köket så har det påtalats, det är självklart att de säger sig inte känna till problemet, men det har pågått i två år, försäkrar uppgiftslämnaren.

”Åtgärdar aktuella problem”
Ingemar Johansson säger att han lite har kännedom om hur länge det varit kyligt på skolan eftersom han är till förordnad förvaltningschef nu under jul- och nyårsledigheten:
– För att ta reda på detta och om problemen påtalats tidigare, t ex i samband med skyddsronder, behövs lite mer tid, då ansvariga är på ledighet. Det vi gör just nu är att se till att aktuella problem åtgärdas så snart som möjligt.

Fotnot: märsta.nu har tidigare rapporterat om Eddaskolan där föräldrar upplever att kommunen inte prioriterar skolgården som är undermålig vid regnväder.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

varen2018
center_banner2
forskontor

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

februari
dackia_2018

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

objekt4
vuxentutbildning
val2018
connys
objekt2
objekt3
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
standard_start
veterankraft_standard
matcher_skanela
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset