defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Källsortering kan införas i kollektivtrafiken

Istället för Metro-ställen i kollektivtrafiken kommer det att införas kärl för källsortering enligt ett förslag från Miljöpartiet.

fraga_liberalerna

Tidningen Metro har gått i konkurs och runt om i länet finns massor med tidningsställ, i Märsta finns det på Märsta station som är kopplat till Region Stockholm, de andra ställen som finns i kommunen, exemplevis Sigtuna busstation och Märsta Centrum är kopplade till respektive fastighetsägare.

Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, vill att kärlen som står på Region Stockholms mark ersätts med kärl för källsortering.
– Vi blir alltmer vana att återvinna, inte bara hemma. Många köpcentrum ger möjlighet att källsortera och så vill vi att det blir även i kollektivtrafiken, säger han i ett pressmeddelande.

SL har redan testat källsortering på enstaka tunnelbanestationer. I samband med att ställen tas bort finns planer för att de ska ersättas av kärl för källsortering.
– När Metroställen försvinner skapas utrymme för källsortering. Exakt var blir upp till förvaltningen att avgöra. Men utgångspunkten är att prioritera stationer där många reser. Region Stockholm har höjt sina miljömål och ska bidra till att det nationella målet för återvinning nås. Resenärerna förväntar sig att kunna källsortera. Klart vi ska göra det möjligt, fortsätter Tomas Eriksson.

kkdk_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
2020_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
nrh
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
outsider
meko_outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider