moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Källsortering kan införas i kollektivtrafiken

Istället för Metro-ställen i kollektivtrafiken kommer det att införas kärl för källsortering enligt ett förslag från Miljöpartiet.

centrum_artikel

Tidningen Metro har gått i konkurs och runt om i länet finns massor med tidningsställ, i Märsta finns det på Märsta station som är kopplat till Region Stockholm, de andra ställen som finns i kommunen, exemplevis Sigtuna busstation och Märsta Centrum är kopplade till respektive fastighetsägare.

Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, vill att kärlen som står på Region Stockholms mark ersätts med kärl för källsortering.
– Vi blir alltmer vana att återvinna, inte bara hemma. Många köpcentrum ger möjlighet att källsortera och så vill vi att det blir även i kollektivtrafiken, säger han i ett pressmeddelande.

SL har redan testat källsortering på enstaka tunnelbanestationer. I samband med att ställen tas bort finns planer för att de ska ersättas av kärl för källsortering.
– När Metroställen försvinner skapas utrymme för källsortering. Exakt var blir upp till förvaltningen att avgöra. Men utgångspunkten är att prioritera stationer där många reser. Region Stockholm har höjt sina miljömål och ska bidra till att det nationella målet för återvinning nås. Resenärerna förväntar sig att kunna källsortera. Klart vi ska göra det möjligt, fortsätter Tomas Eriksson.

brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
connys_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

centrum_helsida2020
2020_helsida
helsida_sommarlov
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
outsider_sommarlov
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
studeravidare_outsider