defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Källsortering kan införas i kollektivtrafiken

Istället för Metro-ställen i kollektivtrafiken kommer det att införas kärl för källsortering enligt ett förslag från Miljöpartiet.

Tidningen Metro har gått i konkurs och runt om i länet finns massor med tidningsställ, i Märsta finns det på Märsta station som är kopplat till Region Stockholm, de andra ställen som finns i kommunen, exemplevis Sigtuna busstation och Märsta Centrum är kopplade till respektive fastighetsägare.

Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, vill att kärlen som står på Region Stockholms mark ersätts med kärl för källsortering.
– Vi blir alltmer vana att återvinna, inte bara hemma. Många köpcentrum ger möjlighet att källsortera och så vill vi att det blir även i kollektivtrafiken, säger han i ett pressmeddelande.

SL har redan testat källsortering på enstaka tunnelbanestationer. I samband med att ställen tas bort finns planer för att de ska ersättas av kärl för källsortering.
– När Metroställen försvinner skapas utrymme för källsortering. Exakt var blir upp till förvaltningen att avgöra. Men utgångspunkten är att prioritera stationer där många reser. Region Stockholm har höjt sina miljömål och ska bidra till att det nationella målet för återvinning nås. Resenärerna förväntar sig att kunna källsortera. Klart vi ska göra det möjligt, fortsätter Tomas Eriksson.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
ica_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
centrum_host_helsida
nrh
greeknight_outsider
colorama_april2
connys