sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Källsortering kan införas i kollektivtrafiken

Istället för Metro-ställen i kollektivtrafiken kommer det att införas kärl för källsortering enligt ett förslag från Miljöpartiet.

Tidningen Metro har gått i konkurs och runt om i länet finns massor med tidningsställ, i Märsta finns det på Märsta station som är kopplat till Region Stockholm, de andra ställen som finns i kommunen, exemplevis Sigtuna busstation och Märsta Centrum är kopplade till respektive fastighetsägare.

Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafikregionråd, vill att kärlen som står på Region Stockholms mark ersätts med kärl för källsortering.
– Vi blir alltmer vana att återvinna, inte bara hemma. Många köpcentrum ger möjlighet att källsortera och så vill vi att det blir även i kollektivtrafiken, säger han i ett pressmeddelande.

SL har redan testat källsortering på enstaka tunnelbanestationer. I samband med att ställen tas bort finns planer för att de ska ersättas av kärl för källsortering.
– När Metroställen försvinner skapas utrymme för källsortering. Exakt var blir upp till förvaltningen att avgöra. Men utgångspunkten är att prioritera stationer där många reser. Region Stockholm har höjt sina miljömål och ska bidra till att det nationella målet för återvinning nås. Resenärerna förväntar sig att kunna källsortera. Klart vi ska göra det möjligt, fortsätter Tomas Eriksson.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
defacto_helsida
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
defacto_outsider
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider