moderat_jul_nyar
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Anna Kalles lämnar Kommunstyrelsen

Socialdemokraten Anna Kalles som trädde fram i Uppdrag granskning och berättade om misstänkt vänskapskorruption väljer att lämna sina förtroendeuppdrag men stannar i fullmäktige: - Lokalt i Arbetarekommunstyrelsen har man valt att backa upp Ibo och då kan inte jag vara kvar, säger Anna till märsta.nu

Anna Kalles hyllades av kommuninvånare för att ha berättat om misstänkt vänskapskorruption i samband med Uppdrag granskning. Men nu har hon avsagt sig sin plats i kommunstyrelsen och det kommunala bolaget Energioperatörerna. Platsen i fullmäktige behåller hon. Anledningen till avhoppet är att Ibrahim Khalifa som hon kritiserade i programmet fortfarande har stöd av Arbetarekommunstyrelsen.
– Jag kan inte sitta när Ibo är kvar. Då blir han min ordförande också och jag har inget förtroende för honom, säger Anna Kalles till märsta.nu

Avvaktar utredning
Socialdemokraternas styrelse avvaktar förvisso en utredning från kommunrevisorerna som ska granska om det begåtts oegentligheter inom Socialdemokraterna men hon tycker ändå det verkar finnas ett stöd för Khalifa bland styrelsen:
– Det är en del partikamrater som stöttat mig men fortfarande är det många som är med Ibo och inte tycker att någon agerat fel, fortsätter Anna.

Tacksam över stödet
Anna Kalles har fått mycket stöd av framförallt kommuninvånare men så länge som den nuvarande partiledningen håller den fastslagna linjen med Khalifa i spetsen så kommer hon inte att medverka politiskt. Hennes avsägelse klubbades igenom på kommunfullmäktige i tisdags.
– Jag är tacksam över det enorma stöd jag fått av kommuninvånarna, hälsar Anna.

defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

happyhomes_2019
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys