panorama_centrum
Kalle Sandström vann 250 000 kronor och titeln världsmästare i V75Foto: Pressbild

Kalle vann VM i V75

Sigtunabon Karl Sandström blev världsmästare i V75-tävlingen i direktsänd tv: - Häftigt! Det känns fantastiskt - jättekul, sa Karl efteråt i ett pressmeddelande från ATG som arrangerar tävlingen

Karl Sandström som bor i Granby utanför Sigtuna vann VM i V75, en frågesporttävling direkt i TV4. Hela 38 000 hade anmält sig till tävlingen och de 16 bästa tipparna möttes i en frågesport med travrelaterade frågor, både semifinal och final gick på lördagen.

I den avgörande frågan var det Kalle som visste om att Bollnäs är hemmabana för V75-hästen Qeer Fish. Han får nu utöver ära och titel även 250 000 kronor. I samband med vinsten hyllades Kalle av förre landslagsstjärnan Tomas Brolin på Instagram.

VM Guld!!! Grattis @kalle_9 👑🥇🏆 Bra jobbat #vm75#trav#travkungen Ta hem pokalen till #sigtuna#granby 👍🏻😄🐎

Ett inlägg delat av Tomas Brolin Official (@tomasbrolin11)

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

ewas_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider