defacto_pan2020
Någon inne i kommunhuset ska ha legat bakom hotet, erfar märsta.nuFoto: Jamshid Jamshidi

Källa: Hotet kom inifrån

Som märsta.nu kunde avslöja på måndagskvällen så hotades Pierre Cengiz-Edstrand kort före Kommunstyrelsens sammanträde på måndagen. Vad märsta.nu erfar är det någon som har sin arbetsplats i kommunhuset eller har tillgång till kommunhuset som ligger bakom hotet.

centrum_artikel

Ett hot i form av ett ihopvikt papper lämnades in i vice ordförande Pierre Cengiz-Edstrands (MP) fack. Pappret var inte frankerat och inte heller placerat i något kuvert. Troligtvis är det alltså någon som redan arbetar i kommunhuset eller har access i kommunhuset som ligger bakom hotet, erfar märsta.nu. En uppgiftslämnare som vill vara anonym säger att hotet har varit kulmen på flertal andra hot mot Cengiz-Edstrand. Det började i samband med KSO-valet i höstas när Pierre Cengiz-Edstrand ska ha hotats av fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S).

Under den senaste tiden har Pierre Cengiz-Edstrand även av (MP) hotats med uteslutning, tre politiker har i (MP) har gått ut med att det nu finns två miljöpartier i kommunen. (MP) i Stockholm hävdar samtidigt att Cengiz-Edstrand inte haft mandat att rösta med oppositionen. Tidigare har Cengiz-Edstrand sagt i officiella uttalanden att han utfört vad medlemmar och styrelse beslutat.

Mötet sker på onsdag
Sigtuna kommun skickade ut ett pressmeddelande med anledning av hotet där samtliga gruppledare tar avstånd från det inträffade hotet riktat mot Cengiz-Edstrand. Mötet ska äga rum 15:e juni och hoten mot vice ordförande Cengiz-Edstrand har polisanmälts.
– Ett hot mot en politiker är en attack på demokratin och den demokratiska processen. Det är oacceptabelt och ska alltid tas på största allvar. Ingen förtroendevald ska någonsin behöva utsättas för detta oavsett partitillhörighet, säger representanter för alla partier i ett gemensamt uttalande och fortsätter, säger tio KS-ledamöter i ett gemensamt uttalande.

Fotnot: Pierre Cengiz-Edstrand vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till det pressmeddelande som kommunen skickat ut.

connys_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
nrh