center_pan21
Någon inne i kommunhuset ska ha legat bakom hotet, erfar märsta.nuFoto: Jamshid Jamshidi

Källa: Hotet kom inifrån

Som märsta.nu kunde avslöja på måndagskvällen så hotades Pierre Cengiz-Edstrand kort före Kommunstyrelsens sammanträde på måndagen. Vad märsta.nu erfar är det någon som har sin arbetsplats i kommunhuset eller har tillgång till kommunhuset som ligger bakom hotet.

centrum_artikel

Ett hot i form av ett ihopvikt papper lämnades in i vice ordförande Pierre Cengiz-Edstrands (MP) fack. Pappret var inte frankerat och inte heller placerat i något kuvert. Troligtvis är det alltså någon som redan arbetar i kommunhuset eller har access i kommunhuset som ligger bakom hotet, erfar märsta.nu. En uppgiftslämnare som vill vara anonym säger att hotet har varit kulmen på flertal andra hot mot Cengiz-Edstrand. Det började i samband med KSO-valet i höstas när Pierre Cengiz-Edstrand ska ha hotats av fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S).

Under den senaste tiden har Pierre Cengiz-Edstrand även av (MP) hotats med uteslutning, tre politiker har i (MP) har gått ut med att det nu finns två miljöpartier i kommunen. (MP) i Stockholm hävdar samtidigt att Cengiz-Edstrand inte haft mandat att rösta med oppositionen. Tidigare har Cengiz-Edstrand sagt i officiella uttalanden att han utfört vad medlemmar och styrelse beslutat.

Mötet sker på onsdag
Sigtuna kommun skickade ut ett pressmeddelande med anledning av hotet där samtliga gruppledare tar avstånd från det inträffade hotet riktat mot Cengiz-Edstrand. Mötet ska äga rum 15:e juni och hoten mot vice ordförande Cengiz-Edstrand har polisanmälts.
– Ett hot mot en politiker är en attack på demokratin och den demokratiska processen. Det är oacceptabelt och ska alltid tas på största allvar. Ingen förtroendevald ska någonsin behöva utsättas för detta oavsett partitillhörighet, säger representanter för alla partier i ett gemensamt uttalande och fortsätter, säger tio KS-ledamöter i ett gemensamt uttalande.

Fotnot: Pierre Cengiz-Edstrand vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till det pressmeddelande som kommunen skickat ut.

centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh