moderaterna_sep2020
Någon inne i kommunhuset ska ha legat bakom hotet, erfar märsta.nuFoto: Jamshid Jamshidi

Källa: Hotet kom inifrån

Som märsta.nu kunde avslöja på måndagskvällen så hotades Pierre Cengiz-Edstrand kort före Kommunstyrelsens sammanträde på måndagen. Vad märsta.nu erfar är det någon som har sin arbetsplats i kommunhuset eller har tillgång till kommunhuset som ligger bakom hotet.

Ett hot i form av ett ihopvikt papper lämnades in i vice ordförande Pierre Cengiz-Edstrands (MP) fack. Pappret var inte frankerat och inte heller placerat i något kuvert. Troligtvis är det alltså någon som redan arbetar i kommunhuset eller har access i kommunhuset som ligger bakom hotet, erfar märsta.nu. En uppgiftslämnare som vill vara anonym säger att hotet har varit kulmen på flertal andra hot mot Cengiz-Edstrand. Det började i samband med KSO-valet i höstas när Pierre Cengiz-Edstrand ska ha hotats av fullmäktiges ordförande Gun Eriksson (S).

Under den senaste tiden har Pierre Cengiz-Edstrand även av (MP) hotats med uteslutning, tre politiker har i (MP) har gått ut med att det nu finns två miljöpartier i kommunen. (MP) i Stockholm hävdar samtidigt att Cengiz-Edstrand inte haft mandat att rösta med oppositionen. Tidigare har Cengiz-Edstrand sagt i officiella uttalanden att han utfört vad medlemmar och styrelse beslutat.

Mötet sker på onsdag
Sigtuna kommun skickade ut ett pressmeddelande med anledning av hotet där samtliga gruppledare tar avstånd från det inträffade hotet riktat mot Cengiz-Edstrand. Mötet ska äga rum 15:e juni och hoten mot vice ordförande Cengiz-Edstrand har polisanmälts.
– Ett hot mot en politiker är en attack på demokratin och den demokratiska processen. Det är oacceptabelt och ska alltid tas på största allvar. Ingen förtroendevald ska någonsin behöva utsättas för detta oavsett partitillhörighet, säger representanter för alla partier i ett gemensamt uttalande och fortsätter, säger tio KS-ledamöter i ett gemensamt uttalande.

Fotnot: Pierre Cengiz-Edstrand vill inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till det pressmeddelande som kommunen skickat ut.

helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

boisigtuna
corner_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
sigtuna_vatten_outsider