center_pan21

Kafé får inte skriva ”svensk” kyckling på menyn

Ett kafé i Märsta tvingas stryka ordet "svensk" ur menyn när det gäller kyckling som serveras.

centrum_artikel

Ett kafé i kommunen serveras svensk kyckling, men det måste man nu stryka från menyn rapporterar UNT.se. Det är livsmedelsinspektörer i kommunen som stått ner på kaféts meny. Man får inte skriva ”svensk” om kycklingen inte är uppfödd i Sverige. Man har gjort två inspektioner på kafét och trots reprimand första gången så står det kvar. Man har också skrivit fel ursprung om biff och kafét måste se till att personal har kännedom och kunskap om vilka ingredienser som ingår i de maträtter som säljs, framförallt om ingredienser som kan orsaka allergiska reaktioner uppger UNT.

connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

helsida_var2021
oppethus_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
flygskola_helsida
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
connys
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
nrh