moderater_pan_sommar
Foto: Magnus Granhagen

Julmarknaden kommer tillbaka

Efter en inställd julmarknad förra året så är det återigen dags i Sigtuna stad.

centrum_artikel

Julmarkanden och en massa andra evenemang i kommunen och staden ställdes in förra året på grund av pandemin. Nu när restriktioner kring folksamlingar lättats eller tagits bort så kan man återigen arrangera en julmarknad. Med start 1:a advent är det dags för marknaden, marknaden äger rum varje adventssöndag ända fram till jul. Det blir klassisk torghandel, julaktiviteter och god mat. Marknaden har varit ett uppskattat inslag som lockat inte bara kommuninvånare till staden utan långväga gäster. Den ses som en av landets bästa julmarknader.

 

happyhomes_sommar2020

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

helsida_var2021
bostad_helsida
connys_helsida
dack-helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

2020_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

centrum_helsida2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

defacto_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
bostad_outsider