defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

Julmarknad i Sigtuna på topplista

Sigtunas Julmarknad har röstats fram som en av landets bästa julmarknader.

centrum_tvaar

SJ Sifo har gjort en undersökning över de bästa julmarknaderna i landet. I den har Sigtuna stads Julmarknad kommit på plats 10. Jul på Liseberg är etta, därefter följer Skansen, Stortorget i Gamla stan, Jamtli i Östersund, Taxinge i Nykvarn, Hueby i Växjö, Falun Gruvas julmarknad, Tjolöholm i Kungsbacka, Kosta i Växjö/Nybro och Sigtuna. Elva julmarknader rankas totalt och bakom Sigtuna finns Örenäs i Helsingborg.

I år kommer Sigtunas Julmarknad att ha en ”Unga Julmarknaden” där unga företagare kan sälja via UF-Företag eller skolklasser. Unga julmarknaden kommer att finnas mellan Stadshotellet och museet.

banner_trerosor

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

defacto_helsida
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

karby_varme1
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

icavalsta_semlor
sangensemble

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida
arlandagolf
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
karby2