sommar
Foto: Magnus Granhagen

Julmarknad i Sigtuna på topplista

Sigtunas Julmarknad har röstats fram som en av landets bästa julmarknader.

SJ Sifo har gjort en undersökning över de bästa julmarknaderna i landet. I den har Sigtuna stads Julmarknad kommit på plats 10. Jul på Liseberg är etta, därefter följer Skansen, Stortorget i Gamla stan, Jamtli i Östersund, Taxinge i Nykvarn, Hueby i Växjö, Falun Gruvas julmarknad, Tjolöholm i Kungsbacka, Kosta i Växjö/Nybro och Sigtuna. Elva julmarknader rankas totalt och bakom Sigtuna finns Örenäs i Helsingborg.

I år kommer Sigtunas Julmarknad att ha en ”Unga Julmarknaden” där unga företagare kan sälja via UF-Företag eller skolklasser. Unga julmarknaden kommer att finnas mellan Stadshotellet och museet.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

sommar
colorama_april2

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

happyhomes_2019
sbrf_helsida
defacto_helsida
logistik_sigtuna
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
connys
defacto_outsider
fme_outsider