defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

Julmarknad i Sigtuna på topplista

Sigtunas Julmarknad har röstats fram som en av landets bästa julmarknader.

SJ Sifo har gjort en undersökning över de bästa julmarknaderna i landet. I den har Sigtuna stads Julmarknad kommit på plats 10. Jul på Liseberg är etta, därefter följer Skansen, Stortorget i Gamla stan, Jamtli i Östersund, Taxinge i Nykvarn, Hueby i Växjö, Falun Gruvas julmarknad, Tjolöholm i Kungsbacka, Kosta i Växjö/Nybro och Sigtuna. Elva julmarknader rankas totalt och bakom Sigtuna finns Örenäs i Helsingborg.

I år kommer Sigtunas Julmarknad att ha en ”Unga Julmarknaden” där unga företagare kan sälja via UF-Företag eller skolklasser. Unga julmarknaden kommer att finnas mellan Stadshotellet och museet.

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtunavatten_standard
frisyr_december
outsider

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

funkis_2
nrh
banner_trerosor
connys