marsta_centrum_blackweekend
Foto: Magnus Granhagen

Julmarknad i Sigtuna på topplista

Sigtunas Julmarknad har röstats fram som en av landets bästa julmarknader.

oppethus_agy

SJ Sifo har gjort en undersökning över de bästa julmarknaderna i landet. I den har Sigtuna stads Julmarknad kommit på plats 10. Jul på Liseberg är etta, därefter följer Skansen, Stortorget i Gamla stan, Jamtli i Östersund, Taxinge i Nykvarn, Hueby i Växjö, Falun Gruvas julmarknad, Tjolöholm i Kungsbacka, Kosta i Växjö/Nybro och Sigtuna. Elva julmarknader rankas totalt och bakom Sigtuna finns Örenäs i Helsingborg.

I år kommer Sigtunas Julmarknad att ha en ”Unga Julmarknaden” där unga företagare kan sälja via UF-Företag eller skolklasser. Unga julmarknaden kommer att finnas mellan Stadshotellet och museet.

sportfiskebanner2

Luciakröningen flyttar till Valsta

Nöjesnyheter Kröningen av Lucia kommer i år att ske i Valsta i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas: -Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta, säger Lola Svensson, projektledare på SigtunaHem.

EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

oppethus_agy
happy_homes_juli

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

defacto_host2018

Sigtunavikingen ska redas ut

Kulturnyheter En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

komvuxq3_4
objekt4
colorama_vinter
objekt2
skridskoskola
outsider
sbrf_sep
connys
nrh_lania
objekt3
sportfiske_banner