panorama_centrum
Julkulan passerar Rosersberg och Arlanda 15/12Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten

Julflygning över Arlanda

Kika upp mot himlen på tisdag 15/12, då kommer Försvaret att flyga Julkulan över Arlanda.

För att visa upp sin närvaro i Sverige och uppmärksamma det säkerhetspolitiska läget i världen kommer Försvaret att genomföra julflygningar. Det är också en övning för flygvapnet som flyger i en formation en längre tid.

Det är Skaraborgs flygflottilj, F 7 som genomför flygningen i form av Julkulan som passerar Arlanda. Klockan 12 startar flygningen i Såtenäs, Västra Götaland. Därefter går det i snabb fart över Vättern, upp genom Östergötland, Sörmland och därefter Uppland. 13.04 passerar formationen Arlanda vilket lär kunna skådas från även Rosersberg och Märsta. Efter att ha nått Uppsala 13.09 kommer formationen att vänta västerut och landar i Såtenäs igen 14.08.

centrum_sommar2022_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
marinan_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider