panorama_centrum
Foto: Pressbild
Tord och HeléneFoto: Pressbild

Julbesökarna ska lockas tillbaka till Herresta

Herresta Lada i Odensala är tillbaka med sin julmarknad efter pandemin: - Vi är ett uppskattat besöksmål med många stamgäster från både Stockholms och Uppsala län, berättar Heléne Zachrisson som driver Herresta lada tillammans med maken Tord.

Heléne Zachrisson driver Herresta Lada tillsammans med sin make Tord Olsson. Paret har flera andra verksamheter igång också, som parkurs som märsta.nu rapporterat om nyligen, man har dagkonferenser, filminspelningar, företagsboende, förråd med mera. Men man har också en julmarknad som under pandemin fick ställas in. Nu gör man sig redo för att starta igång under adventssöndagarna.

Det blir julmarknad med lokala utställare och ett ekologiskt kafé. Inriktningen på marknaden går i ekologins tecken.
– I vårt ekologiska café fortsätter vi servera succén från i somras: nygräddade, hemgjorda belgiska våfflor med sylt och vispgrädde. Vi erbjuder också frasig och nygrillad toast med ost, skinka, senap, lök mm. Det finns också gott om smarrigt kaffebröd – allt hembakt och ekologiskt. Dessutom har vi också nyttiga raw-tryfflar utan vitt socker eller gluten, berättar Heléne Zachrisson.

helsida
2020_helsida
nationaldag_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

defacto_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

liber_helsida
mp_helsida_april

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

connys_helsida
logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
swedol_outsider
retro_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
logistik_outsider
mp_outsider2022
nationaldag_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider