panorama_centrum
Josefine Jardenäs från Sigtuna är ny kanslichef på Upplands FFFoto: Privat

Josefine blir ny fotbollsbas i Uppland

Josefine Jardenäs från Sigtuna blir ny kanslichef på Upplands FF: - Upplandsfotbollen är relativt ny för mig och det ska bli spännande att lära känna alla föreningar och ledare runt om i distriktet, säger Josefine i ett uttalande.

Sigtunabon Josefine Jardenäs, 39, blir alltså ny kanslichef på Upplands FF. Hon efterträder Anders Winberg som lämnat efter många år på posten. ”Jossan” som hon kallas av många på ”byn” har ett stort idrottsengagemang och även varit ordförande i Wigör. Hon har två barn som även spelar fotboll. När Upplands FF sökte ny kanslichef nappade hon:
– Jag har länge känt att jag vill jobba med fotboll. Även om det varit roligt att vara förtroendevald så har jag mer att bidra med. Jag gillar mixen av att man har saker som återkommer som årsmöte, serieindelning, representantskap mm men att det sen finns så otroligt mycket mer inom fotbollens värld med utbildningar, projekt och oväntade saker som uppstår. Att få möjlighet att påverka våra politiker och de som planerar nya bostadsområden känns viktigt utifrån spontanfotboll och folkhälsa, säger hon till Upplands FF:s hemsida.

Josefine har som mål att öka delaktigheten i fotbollen, att barn och unga ska få tycka till om olika spelformer och träningsmöjligheter.
– Förbundet har redan påbörjat en satsning kring ”Jämnlikt och Jämnställt förbund” med RF-Sisu Uppland och där lyfter man fram fler grupper att inkludera och involvera i förbundets olika verksamheter, säger Josefine.

helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll På fredagskvällen spelar glödheta MIK i Division 4, FC Arlanda spelar på lördagen mot Sundbyberg. Två serieledare som kan befästa sina placringar.

defacto_helsida
division 3

Seger för Arlanda

Fotboll FC Arlanda besegrade Rådmansö hemma på Midgårdsvallen och är fortsatt obesegrade i Division 3.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida
division 4

Ny storseger för MIK – Fjärde raka

Fotboll Märsta IK ångar på i fyran och redan efter fyra omgångar har man 12 poäng och dessutom har man inte släppt in ett enda mål. - Vi spelar tillräckligt bra för att vinna komfortabelt, varken mer eller mindre än så. Vissa saker att jobba på såklart men det kommer allteftersom fler matcher spelas, skriver MIK via Instagram.

Skånela gör klart med Lucaus ersättare

Handboll Skånela har gjort klart med Anderstorps målvakt Kenan Omerovic som är fostrad i småländska Hallby: - Jag ser mycket fram emot att spela i Skånela där jag fått ett mycket bra intryck av föreningen i sin helhet. Det ska bli lite extra kul att återförenas med min gamle tränare Mattias Flodman och lagkamrat Anton Nilsson, säger Omerovic i ett uttalande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys