sap_pan
Jörgen BlomqvistFoto: Insändarbild

Jörgen tävlade på EM i styrkelyft

Jörgen Blomqvist har tävlat i styrkelyft på EM i Budapest.

Till vardags är Jörgen en stor favorit bland sina 9-åriga hockeyspelare i Wings Team 13. På onsdagen var det dock allvarligare eftersom han var med på EM i styrkelyft för Sverige. EM som denna gång gick i Budapest. Jörgen har förberett sig sedan i november med intensiv träning både enskilt och i grupp tillsammans med andra lyftare.

Jörgen tävlade i klassisk bänkpress. Första lyftet gick på 177,5 kilo dock med lyft på rumpan och därmed ej godkänt. Andra lyftet på samma vikt gick bättre men utan fart på stången berättar Jörgen. Sista lyftet var på 185 kilo men var för tungt för Jörgen som därmed stannade på 177,5.
– Det var första internationella tävlingen för mig och även första i landslaget, så bara att ta sig hit är en lång väg.

Tävlingarna var i klassen Master 1 för lyftare mellan 40-50 år, Jörgen går i 120 kilo+, den tyngsta klassen.

defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
social_helsida
ewas_helsida

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

helsida_sfs

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022