panorama_centrum
Ewas blommor vid Tullen mellan Sigtuna/Märsta där det har sålts jordgubbar i många år. Foto: Street view/Google

Jordgubbsförsäljning i Tullen upphör

Jordgubbsförsäljningen som pågått i Tullen i många år upphör efter denna säsong på grund av att man ska bygga den nya brandstation.

Ewas Blommor som haft försäljning av jordgubbar vid Tullen i många år får se sig om för en ny plats. När nya brandstationen ska byggas finns det inte plats för Ewa och henens jordgubbar. Eva har fått upplåtelsetillstånd av kommunen på allmän plats varje säsong.
– Som det ser ut nu så finns det ingen möjlighet att stå vid infarten nästa säsong, men kommunen håller på att titta på en alternativ lokalisering utmed väg 263. Förhoppningen är att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda en ny plats inom några veckor, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i Sigtuna kommun.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider