defacto_pan
Jonas Eriksson får kliva in på Midgårdsvallen ikväll med avspark klockan 18.30. Foto: Arkiv

Jonas laddad inför kvällens landskamp

Ikväll blåser Jonas Eriksson till spel på Midgårdsvallen mellan Sverige-Finland, en landskamp som arrangeras av Sigtuna IF: -Jag kan inte riktigt komma ihåg när ja dömde på den här åldersnivån senast. Jag tror det var i början på 90-talet, när jag själv var 17 år, säger Jonas Eriksson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

banner_juni_artikel

Klockan 18.30 startar matchen mellan Sverige-Finland i P15, det är alltså det yngsta landslag som Sverige har. Jonas Eriksson som är från Sigtuna och engagerad Sigtuna IF blev tillfrågad om att döma den och har lyckats klämma in en match på hemmaplan. En unik händelse för världsdomaren:
– Det händer nästan aldrig. Jag dömde en P17-turnering 2000 när jag var nybliven elitdomare med ett par få Superettanmatcher på meritlistan. Men den lokala arrangören Sigtuna IF, där jag själv är tränare för två lag, frågade och jag tackade självklart ja så länge jag inte hade andra internationella uppdrag, berättar han för Svenska Fotbollförbundets sajt.

Förbereder sig på samma sätt
Jonas kommer att förbereda sig på samma sätt som om det vore en match i Champions League. Det är landslagsdebut för P15 efter diverse läger och uttagningar under sommaren:
– De här killarna gör landslagsdebut och det kommer vara en enorm känsla över att få dra på sig dressen. Det kommer innebära både stort adrenalinpåslag men också nervositet. Det är faktorer som kan göra att det sker konstiga händelser. Det finns inga onda intentioner men det kan innebära tuffa tacklingar, att man vill så otroligt mycket i sin debut. Det behöver jag som domare vara förberedd på, fortsätter Jonas.

Hektiskt schema
Schemat har varit hektiskt för Jonas den senaste veckan med matcher i Allsvenskan och Champions leauge-kval i Israel. Så sent som i söndags dömde han även Sirius-Norrköping. Ikväll väntas det in ca 1000 åskådare och Sigtuna IF har förberett sig i ett halvår för matchen.
– Det känns väldigt roligt att få vara med på hemmaplan och döma, visa upp för alla, publik, spelare, ledare, att man kan vara domare och hur det ser ut på en landskamp. Det ska bli en givande tisdag, helt klart.

sbrf_helsida
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

defacto_helsida
banner_juni_helsida
colorama_april2

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

midsommar_valsta_helsida
oppning_helsida
fme_helsida

Silver för Källstrand i Österrike

kampsport Izabella Källstrand tävlande i lördags på Austrian Open G1 och tog silver: - Ett ordentligt Styrkebesked av Izabella som även tog guld på Turkish Open i februari, säger tränaren Jens Lundin.

happyhomes_2019
EXTRA

Skånela värvar in 118-målsskytt från Handbollsligan

Handboll Skånela värvar in Ola Pewik närmast från AIK men med förflutet i Ricoh.: - Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen, säger Ola Pewik i ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

golf Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.

sbrf_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
connys
oppning_outsider
colorama_april
fme_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out