arlandagk_panorama
Jonas Eriksson får kliva in på Midgårdsvallen ikväll med avspark klockan 18.30. Foto: Arkiv

Jonas laddad inför kvällens landskamp

Ikväll blåser Jonas Eriksson till spel på Midgårdsvallen mellan Sverige-Finland, en landskamp som arrangeras av Sigtuna IF: -Jag kan inte riktigt komma ihåg när ja dömde på den här åldersnivån senast. Jag tror det var i början på 90-talet, när jag själv var 17 år, säger Jonas Eriksson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

centrum_pask

Klockan 18.30 startar matchen mellan Sverige-Finland i P15, det är alltså det yngsta landslag som Sverige har. Jonas Eriksson som är från Sigtuna och engagerad Sigtuna IF blev tillfrågad om att döma den och har lyckats klämma in en match på hemmaplan. En unik händelse för världsdomaren:
– Det händer nästan aldrig. Jag dömde en P17-turnering 2000 när jag var nybliven elitdomare med ett par få Superettanmatcher på meritlistan. Men den lokala arrangören Sigtuna IF, där jag själv är tränare för två lag, frågade och jag tackade självklart ja så länge jag inte hade andra internationella uppdrag, berättar han för Svenska Fotbollförbundets sajt.

Förbereder sig på samma sätt
Jonas kommer att förbereda sig på samma sätt som om det vore en match i Champions League. Det är landslagsdebut för P15 efter diverse läger och uttagningar under sommaren:
– De här killarna gör landslagsdebut och det kommer vara en enorm känsla över att få dra på sig dressen. Det kommer innebära både stort adrenalinpåslag men också nervositet. Det är faktorer som kan göra att det sker konstiga händelser. Det finns inga onda intentioner men det kan innebära tuffa tacklingar, att man vill så otroligt mycket i sin debut. Det behöver jag som domare vara förberedd på, fortsätter Jonas.

Hektiskt schema
Schemat har varit hektiskt för Jonas den senaste veckan med matcher i Allsvenskan och Champions leauge-kval i Israel. Så sent som i söndags dömde han även Sirius-Norrköping. Ikväll väntas det in ca 1000 åskådare och Sigtuna IF har förberett sig i ett halvår för matchen.
– Det känns väldigt roligt att få vara med på hemmaplan och döma, visa upp för alla, publik, spelare, ledare, att man kan vara domare och hur det ser ut på en landskamp. Det ska bli en givande tisdag, helt klart.

defacto_helsida
division 5

Inledde femman med seger

Fotboll Storsatsande Rosersbergs Ik inledde Division 5 med premiärseger mot Hallsta med 3-1: - Viktigt med en bra start och nu väntar två tuffa bortamatcher innan vi ses hemma på vallen igen, skriver RIK på sin facebooksida.

fme_helsida
logistik_utbildning

Nygårds kvar i Skånela

Handboll Skånela har förlängt med Anna Nygårds: - Anna har varit en viktig del i vårt anfallsspel i många år och att hon fortsätter är en viktig del i att behålla kontinuiteten, kommenterar tränaren Fredrik "Chippen" Söderberg

colorama_april2
bonava_helsida
EXTRA

Annika utses till Årets ungdomsledare

Ishockey Kultur- och fritidsnämnden har utsett Wings Annika Bröms till Årets ungdomsledare: - Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor, lyder motiveringen.

EXTRA

Wings nära Ettan efter storseger

Ishockey Wings gjorde det "omöjliga" på onsdagen och besegrade tabellettan Hanviken med 8-3. Därmed knep man andraplatsen i serien som kan innebära avancemang.

valsta_utveckling
sigtunavatten_standard
Handbollskvalet

Förlust i andra matchen

Handboll Skånela föll i den andra kvalmatchen mot Önnered och det står nu 1-1 i matcher: - En god prestation där vi kämpar och försöker med alla möjliga medel. Tyvärr räckte det inte till seger men vi bevisar att vi kan dansa även på bortaplan mot handbollsligalag, skriver tränare Jimmy Karlsson på Facebook.

centrum_pask_helsida

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

golf Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

ica_pask
sh_oppet
colorama_april
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider