defacto_pan
Jonas Eriksson får kliva in på Midgårdsvallen ikväll med avspark klockan 18.30. Foto: Arkiv

Jonas laddad inför kvällens landskamp

Ikväll blåser Jonas Eriksson till spel på Midgårdsvallen mellan Sverige-Finland, en landskamp som arrangeras av Sigtuna IF: -Jag kan inte riktigt komma ihåg när ja dömde på den här åldersnivån senast. Jag tror det var i början på 90-talet, när jag själv var 17 år, säger Jonas Eriksson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Klockan 18.30 startar matchen mellan Sverige-Finland i P15, det är alltså det yngsta landslag som Sverige har. Jonas Eriksson som är från Sigtuna och engagerad Sigtuna IF blev tillfrågad om att döma den och har lyckats klämma in en match på hemmaplan. En unik händelse för världsdomaren:
– Det händer nästan aldrig. Jag dömde en P17-turnering 2000 när jag var nybliven elitdomare med ett par få Superettanmatcher på meritlistan. Men den lokala arrangören Sigtuna IF, där jag själv är tränare för två lag, frågade och jag tackade självklart ja så länge jag inte hade andra internationella uppdrag, berättar han för Svenska Fotbollförbundets sajt.

Förbereder sig på samma sätt
Jonas kommer att förbereda sig på samma sätt som om det vore en match i Champions League. Det är landslagsdebut för P15 efter diverse läger och uttagningar under sommaren:
– De här killarna gör landslagsdebut och det kommer vara en enorm känsla över att få dra på sig dressen. Det kommer innebära både stort adrenalinpåslag men också nervositet. Det är faktorer som kan göra att det sker konstiga händelser. Det finns inga onda intentioner men det kan innebära tuffa tacklingar, att man vill så otroligt mycket i sin debut. Det behöver jag som domare vara förberedd på, fortsätter Jonas.

Hektiskt schema
Schemat har varit hektiskt för Jonas den senaste veckan med matcher i Allsvenskan och Champions leauge-kval i Israel. Så sent som i söndags dömde han även Sirius-Norrköping. Ikväll väntas det in ca 1000 åskådare och Sigtuna IF har förberett sig i ett halvår för matchen.
– Det känns väldigt roligt att få vara med på hemmaplan och döma, visa upp för alla, publik, spelare, ledare, att man kan vara domare och hur det ser ut på en landskamp. Det ska bli en givande tisdag, helt klart.

fme_oktober
defacto_helsida

Rosersberg till semifinal i Upplands Cupen

Fotboll Rosersbergs IK tog ett steg närmare Svenska Cupen när man på onsdagskvällen vann i Upplands Cupen: - En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter är det bättre laget, skriver tränare Stefan Lundqvist på klubbens hemsida.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_oktober
damallsvenskan

Premiärförlust för Skånela

Handboll Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh