budget_panorama
Foto: Pressbild

Johan hjälper oroliga företagare

På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

fraga_liberalerna

Sverige har inte bara bromsat in utan det är snarare frågan om tvärstopp i de flesta branscher.I Arlandaregionen som är beroende av flygbranschen samt turistnäringen så är konsekvenserna förödande. Något som Johan Sandberg på Norra Redovisningshuset får ta emot mängder av frågor kring, både från befintliga kunder

Många egenföretagare är oroliga för hur de ska klara ekonomin när konsumtionen i stort sett totalstoppat i de flesta brancher.
– Jag tycker det är viktigt att både tänka kortsiktigt, men inte glömma det längre perspektivet. Många får panik, vilket kan vara förståeligt, men det kan skapa oro hos personalen och skada verksamheten på lång sikt. Min samlade bedömning är att det handlar om att kunna övervintra under en period och samtidigt kommer det bli värre innan det bli bättre. Men det är viktigt att komma ihåg att det blir bättre. Vi har alla upplevt svackor och nedgångar förr och det har alltid blivit bättre igen, säger Johan Sandberg, VD på Norra redovisningshuset.

Vad ska man göra?
– Som företagare ska du försöka behålla lugnet, även om det kan kännas svårt, och förmedla trygghet till personalen. Alla begriper att det är svårt och då får vi hjälpas åt. Försök att behålla personalen, de kommer behövas när det vänder uppåt igen. Myndigheterna har presenterat flera åtgärdspaket som kan vara bra att använda. Dock ska man komma ihåg att man behöver ansöka om detta och det är inte givet att man får hjälp, det är inte fråga om några bidrag av det som beslutats hittills.

Vad gör ni på NRH för företagarna?
– Vi är beredda att hjälpa våra kunder och andra företagare. Vi har mycket att göra just nu men vi kommer nog se effekter lite längre fram när en del av våra kunder får det svårare. Vi försöker tänka långsiktigt och hjälpa våra kunder genom dessa svåra tider. Kan vi hjälpa företagare med samtal och råd gör vi det. Jag tycker det är en mycket allvarlig situation men vi behöver också hjälpas åt att tänka att snart vänder det och då blir det sakta bättre.

connys_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

happyhomes_sommar2020

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

defacto_helsida
manskold_helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

helsida
centrum_helsida2020

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

meko_helsida
2020_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

manskold_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider