defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Johan hjälper oroliga företagare

På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

centrum_artikel

Sverige har inte bara bromsat in utan det är snarare frågan om tvärstopp i de flesta branscher.I Arlandaregionen som är beroende av flygbranschen samt turistnäringen så är konsekvenserna förödande. Något som Johan Sandberg på Norra Redovisningshuset får ta emot mängder av frågor kring, både från befintliga kunder

Många egenföretagare är oroliga för hur de ska klara ekonomin när konsumtionen i stort sett totalstoppat i de flesta brancher.
– Jag tycker det är viktigt att både tänka kortsiktigt, men inte glömma det längre perspektivet. Många får panik, vilket kan vara förståeligt, men det kan skapa oro hos personalen och skada verksamheten på lång sikt. Min samlade bedömning är att det handlar om att kunna övervintra under en period och samtidigt kommer det bli värre innan det bli bättre. Men det är viktigt att komma ihåg att det blir bättre. Vi har alla upplevt svackor och nedgångar förr och det har alltid blivit bättre igen, säger Johan Sandberg, VD på Norra redovisningshuset.

Vad ska man göra?
– Som företagare ska du försöka behålla lugnet, även om det kan kännas svårt, och förmedla trygghet till personalen. Alla begriper att det är svårt och då får vi hjälpas åt. Försök att behålla personalen, de kommer behövas när det vänder uppåt igen. Myndigheterna har presenterat flera åtgärdspaket som kan vara bra att använda. Dock ska man komma ihåg att man behöver ansöka om detta och det är inte givet att man får hjälp, det är inte fråga om några bidrag av det som beslutats hittills.

Vad gör ni på NRH för företagarna?
– Vi är beredda att hjälpa våra kunder och andra företagare. Vi har mycket att göra just nu men vi kommer nog se effekter lite längre fram när en del av våra kunder får det svårare. Vi försöker tänka långsiktigt och hjälpa våra kunder genom dessa svåra tider. Kan vi hjälpa företagare med samtal och råd gör vi det. Jag tycker det är en mycket allvarlig situation men vi behöver också hjälpas åt att tänka att snart vänder det och då blir det sakta bättre.

defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov