centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Johan hjälper oroliga företagare

På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

centrum_artikel

Sverige har inte bara bromsat in utan det är snarare frågan om tvärstopp i de flesta branscher.I Arlandaregionen som är beroende av flygbranschen samt turistnäringen så är konsekvenserna förödande. Något som Johan Sandberg på Norra Redovisningshuset får ta emot mängder av frågor kring, både från befintliga kunder

Många egenföretagare är oroliga för hur de ska klara ekonomin när konsumtionen i stort sett totalstoppat i de flesta brancher.
– Jag tycker det är viktigt att både tänka kortsiktigt, men inte glömma det längre perspektivet. Många får panik, vilket kan vara förståeligt, men det kan skapa oro hos personalen och skada verksamheten på lång sikt. Min samlade bedömning är att det handlar om att kunna övervintra under en period och samtidigt kommer det bli värre innan det bli bättre. Men det är viktigt att komma ihåg att det blir bättre. Vi har alla upplevt svackor och nedgångar förr och det har alltid blivit bättre igen, säger Johan Sandberg, VD på Norra redovisningshuset.

Vad ska man göra?
– Som företagare ska du försöka behålla lugnet, även om det kan kännas svårt, och förmedla trygghet till personalen. Alla begriper att det är svårt och då får vi hjälpas åt. Försök att behålla personalen, de kommer behövas när det vänder uppåt igen. Myndigheterna har presenterat flera åtgärdspaket som kan vara bra att använda. Dock ska man komma ihåg att man behöver ansöka om detta och det är inte givet att man får hjälp, det är inte fråga om några bidrag av det som beslutats hittills.

Vad gör ni på NRH för företagarna?
– Vi är beredda att hjälpa våra kunder och andra företagare. Vi har mycket att göra just nu men vi kommer nog se effekter lite längre fram när en del av våra kunder får det svårare. Vi försöker tänka långsiktigt och hjälpa våra kunder genom dessa svåra tider. Kan vi hjälpa företagare med samtal och råd gör vi det. Jag tycker det är en mycket allvarlig situation men vi behöver också hjälpas åt att tänka att snart vänder det och då blir det sakta bättre.

studenten2020_helsida
connys_helsida
sommarlov_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

speedy_helsida

Märstabo utser e-handelsvinnare

Näringsliv Jorge Castro har valts in till juryn för Svenska SEO-priset: - Det känns fantastiskt att få tillhöra juryn och jag kommer att göra mitt bästa tillsammans med alla andra SEO experter för att ta fram vinnarna för 2020, säger Jorge Castro till märsta.nu

kcbygg_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

speedy_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh