nationaldag_pan
Jesper ÖstlundFoto: Hallby Handboll

Jesper Östlund utsedd till förbundskapten

Skånelasonen Jesper Östlund som tillvardags tränar Hallby i ligan har utsetts till förbundskapten för både damernas liga och U19-landslag: - Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten, säger Jesper.

Efter många år som både spelare och tränare i Skånela ville Jesper Östlund stå på egna ben och lämnade för att ta över Hallby. Han förde upp dem i Handbollssligan där de nu är bofasta. Jesper var så sent som i våras med och tog svenska damlandslaget till VM sedan ledarstaben testats positiva för covid19.

Nu får han och Dennis Sandberg uppdraget för dubbla landslag, liga- och U19.
– Både Jesper och Dennis har erfarenhet av att leda ungdomslandslag i mästerskap och är insatta i vad som krävs för att lyckas på högsta internationella nivå, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström, till Svenska Handbollsförbundets hemsida.

Syftet med ligalaget är att det ska fungera som en brygga och minska gapet mellan a- och u-landslag. Tomas Axnér och Glenn Solberg är tränare för seniorlandslagen och kommer arbeta tätt med både Jesper och Dennis Sandberg.
– Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Tomas och Johanna Wiberg i a-landslaget. Jag får nu möjlighet att arbeta med en oerhört talangfull grupp med spelare födda 2002 och 2003 och samtidigt jobba med ligalandslaget där vi ska utbilda framtidens a-landslagsspelare. Det finns en uppsjö av spelare som kan nå riktigt långt i sina handbollskarriärer och senast i OS fick vi ett bevis på hur bra spelarna från SHE är, där mer än hälften av den svenska startuppställningen förra säsongen spelade i Sverige, säger Östlund.

connys_helsida
nationaldag_helsida
helsida
2020_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll På fredagskvällen spelar glödheta MIK i Division 4, FC Arlanda spelar på lördagen mot Sundbyberg. Två serieledare som kan befästa sina placringar.

mp_helsida_april
division 3

Seger för Arlanda

Fotboll FC Arlanda besegrade Rådmansö hemma på Midgårdsvallen och är fortsatt obesegrade i Division 3.

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
retro_outsider
nationaldag_out
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider