center_pan21
Jesper ÖstlundFoto: Hallby Handboll

Jesper Östlund utsedd till förbundskapten

Skånelasonen Jesper Östlund som tillvardags tränar Hallby i ligan har utsetts till förbundskapten för både damernas liga och U19-landslag: - Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten, säger Jesper.

Efter många år som både spelare och tränare i Skånela ville Jesper Östlund stå på egna ben och lämnade för att ta över Hallby. Han förde upp dem i Handbollssligan där de nu är bofasta. Jesper var så sent som i våras med och tog svenska damlandslaget till VM sedan ledarstaben testats positiva för covid19.

Nu får han och Dennis Sandberg uppdraget för dubbla landslag, liga- och U19.
– Både Jesper och Dennis har erfarenhet av att leda ungdomslandslag i mästerskap och är insatta i vad som krävs för att lyckas på högsta internationella nivå, säger landslagsansvariga Hanna Fogelström, till Svenska Handbollsförbundets hemsida.

Syftet med ligalaget är att det ska fungera som en brygga och minska gapet mellan a- och u-landslag. Tomas Axnér och Glenn Solberg är tränare för seniorlandslagen och kommer arbeta tätt med både Jesper och Dennis Sandberg.
– Det är som alltid en ära att få vara med i landslagsverksamheten och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Tomas och Johanna Wiberg i a-landslaget. Jag får nu möjlighet att arbeta med en oerhört talangfull grupp med spelare födda 2002 och 2003 och samtidigt jobba med ligalandslaget där vi ska utbilda framtidens a-landslagsspelare. Det finns en uppsjö av spelare som kan nå riktigt långt i sina handbollskarriärer och senast i OS fick vi ett bevis på hur bra spelarna från SHE är, där mer än hälften av den svenska startuppställningen förra säsongen spelade i Sverige, säger Östlund.

centrum_helsida2020
fotbollssvepet

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Bara en vecka återstår av seriespelet i de flesta serier. Här är resultaten för bygdens lag från den gångna helgen.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
division 2

Ytterligare ett tungt nederlag

Fotboll FC Arlanda åkte på ännu ett tungt nederlag i Division 2 och degraderingen kommer snart vara ett faktum både i teorin och praktiken.

herrallsvenskan

Skånela vann premiären

Handboll Skånela vann premiären av Herrallsvenskan med 34-29 efter en stark första halvlek: - Fem mål upp på Varberg är vi nöjda med, fram för allt vår första halvlek, sa tränare Jimmy Karlsson.

bostad_helsida
coronakrisen

Satsar på sportis för att locka ungdomarna till idrotten

Sport Taxorna inom kultur- och fritidsverksamheten höjs inte för 2022: - Fokus för nästa år är att fortsätta stötta föreningarna att få tillbaka de medlemmar som lämnat verksamheterna under pandemin, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

andersojag
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
eldsjal-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

mp_host_helsida
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
connys
nrh
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider