stationshusen
Foto: Pressbild

Jensen vill etablera på Wenngarn

Dille Gård fick avslag för skola på Wenngarn men nu går Jensen vidare och planerar att starta gymnasium 2022.

centrum_artikel
märsta.nu rapporterade förra året om att Dille Gård avsåg etablera lantbruksgymnasium på Wenngarn. Dille Gård fick dock avslag av Skolinspektionen och nu är det skolkoncernen Jensen som lämnat in anmälan om etablering på Wenngarn.
Skolan kommer ha inriktingar för ridning, hund- och sjukvård, park och trädgård och äventyrsturism. Inriktningarna är inom Naturbruksprogram.
–Svensk ungdomsridsport är värd att satsas på, vi vill skapa Sveriges bästa ridgymnasium med start hösten 2022, säger Mats Wermelin, affärsområdeschef på Jensen Education, till sajten Ridenews.se
Jensen vänder sig i första hand till ungdomar i Stockholm och Uppsala län, men intresset uppges vara stort för ridsporten i hela Sverige.
– Vi hoppas såklart på många hästintresserade elever – vi tror och hoppas det kommer gynna svensk ridsport, fortsätter Wermelin enligt Ridenews
centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
moderaterna_sigtuna