center_pan21
Foto: Pressbild

Jensen vill etablera på Wenngarn

Dille Gård fick avslag för skola på Wenngarn men nu går Jensen vidare och planerar att starta gymnasium 2022.

centrum_artikel
märsta.nu rapporterade förra året om att Dille Gård avsåg etablera lantbruksgymnasium på Wenngarn. Dille Gård fick dock avslag av Skolinspektionen och nu är det skolkoncernen Jensen som lämnat in anmälan om etablering på Wenngarn.
Skolan kommer ha inriktingar för ridning, hund- och sjukvård, park och trädgård och äventyrsturism. Inriktningarna är inom Naturbruksprogram.
–Svensk ungdomsridsport är värd att satsas på, vi vill skapa Sveriges bästa ridgymnasium med start hösten 2022, säger Mats Wermelin, affärsområdeschef på Jensen Education, till sajten Ridenews.se
Jensen vänder sig i första hand till ungdomar i Stockholm och Uppsala län, men intresset uppges vara stort för ridsporten i hela Sverige.
– Vi hoppas såklart på många hästintresserade elever – vi tror och hoppas det kommer gynna svensk ridsport, fortsätter Wermelin enligt Ridenews
helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

dack-helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
connys_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh